Algemeen27.05.2011

Verkiezing ‘Het leukste plattelandsbedrijf van 2011’


travelvalley_platteland_vakantieland.jpg
travelvalley_platteland_vakantieland.jpg

Vakanties op het platteland zijn hot. Niet alleen in Italië, denk aan Agriturismo’s (slapen bij de boer), maar ook in eigen land. Een verkiezing welk plattelandsbedrijf van Nederland dé leukste is voor een vakantie, is dan ook meer dan logisch! Vanaf 1 juni kunnen toeristische bedrijven op het platteland, in dorpen of de natuur zich kandidaat stellen als ‘Leukste plattelandsbedrijf van 2011’.

Op basis van de hoeveelheid en de hoogte van de beoordelingen, wordt de uiteindelijke winnaar bekroond. De verkiezing loopt tot 1 november 2011. De winnaar wordt gehuldigd tijdens de Recreatievakdagen in november.

Het initiatief komt van de website PlattelandVakantieland, waar je de leukste minicampings, ijsboerderijen, boerengolfbanen en speeltuinen kunt vinden. “Tot nu toe bestond er geen landelijke prijs voor plattelandstoerisme, geen kwaliteitskenmerk voor plattelandsbedrijven – en daar willen wij verandering in brengen”, legt directeur Paul Kempen uit. “Met deze verkiezing willen wij consumenten een beter zicht geven op de prestaties van recreatieve en toeristische plattelandsbedrijven. Daarbij hopen we dat het een extra stimulans vormt voor ondernemers, om de kwaliteit van hun aanbod verder te verhogen. Plattelandsondernemers kunnen zo laten zien dat ze het niet als hobby er een beetje bij doen, maar dat ze professioneel bezig zijn met recreatie.”

De verkiezing geldt voor alle toeristische en recreatieve bedrijven op het platteland, in dorpen of de natuur. Op de site van Plattelandvakantieland kunnen ondernemers lezen hoe ze zich kandidaat stellen voor de titel ‘Leukste plattelandsbedrijf van 2011’. De hoeveelheid en de hoogte van de beoordelingen bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.