Algemeen03.02.2012

Boeing 727 wordt begraven in de Mojave Dessert als kunstproject


De Mojave Dessert heeft een bijzondere band met de luchtvaartindustrie. Het bijzondere bedrijf van Richard Branson Virgin Galactic, dat commerciële vluchten naar de ruimte aan gaat bieden, is daar onder andere gevestigd.

Maar er is nu een bijzondere Zwitserse kunstenaar met de naam Christoph Buchel, die een master piece wil gaan maken in de Mojave Dessert. Hij wil namelijk een Boeing 727 gaan begraven in de woestijn. Niet in stukjes, gewoon een heel vliegtuig helemaal onder de grond.

Bijzonder is al dat hij überhaupt toestemming heeft gekregen voor zoiets, maar goed, het is Amerika. Als toerist heb je wel de kans om het toestel te bezoeken, maar een hotspot zoals het vrijheidsbeeld gaat het nooit worden. Er worden maar 15 bezoekers per week toegelaten.

Een Boeing 727 is zeker een kleine 50 meter lang. De motor wordt wel verwijderd, net als alle elektriciteitskabels. Het vliegtuig zal zo’n 11 meter onder de grond komen te liggen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.