Algemeen16.07.2014

15 briljante tips die reizen makkelijker maken


Bespaar tijd, ruimte en geld met deze tips!

Als ervaren reizigers hebben wij inmiddels heel veel tips verzameld die het reizen een stuk makkelijker kunnen maken. Simpele, handige tips die geen geld hoeven te kosten en die je tijd, ruimte en geld kunnen besparen. De hoogte tijd dus om die met jou te delen!

1. Neem een lege fles mee

Als je gaat vliegen dan weet je dat je geen flessen water mee aan boord mag nemen. Nu is water meestal gratis in vliegtuigen, maar soms moet je er de hoofdprijs voor betalen óf je moet er heel lang op wachten en krijgt dan slechts een klein bekertje. Neem daarom altijd een lege fles mee, die je zelf na de security in het toilet kunt bijvullen.

Een lege fles vul je na security met water
Een lege fles vul je na security met water

2. Snoertjes in een brillenkoker

Snoertjes raak je altijd kwijt onderweg en slingeren ook vaak door je koffer, tas of handbagage. Bewaar snoertjes zoals de oplader van je telefoon of tablet daarom in een brillenkoker. Verbind ieder snoertje met een elastiekje zodat ze niet in de knoop raken.

Stop je snoertjes in een brillenkoker en je bent ze nooit meer kwijt
Stop je snoertjes in een brillenkoker en je bent ze nooit meer kwijt

3. Geurbuiltjes in je koffer

In een koffer kan kleding al snel muf gaan ruiken. Stop daarom altijd een paar geurbuiltjes in je tas, zodat je kleding overal ter wereld lekker ruikt. Kies je voor een geurbuiltje van hetzelfde merk als jouw wasmiddel, dan ruikt het op vakantie ook nog een beetje naar thuis!

Met geurbuiltjes ruikt kleding uit een koffer lekker fris
Met geurbuiltjes ruikt kleding uit een koffer lekker fris

4. Laat een pin vallen

Heb jij ook zo’n problemen met je auto terugvinden in een parkeergarage, op een parkeerplein of midden in een stad? Als je slim bent laat je via Google Maps een pin vallen zodra je je auto parkeert. Dan kun je later Google Maps de route laten berekenen terug naar die pin.

5. Zwembandjes: multifunctioneel

Op vakantie smaken (alcoholische) drankjes vaak net wat lekkerder dan thuis. En dat is precies de reden dat jij graag wat drank mee naar huis wilt nemen, toch? Om ervoor te zorgen dat flessen niet kapot gaan in je koffer gebruik je de zwembandjes van je kinderen!

Zwembandjes gebruik je om flessen drank veilig mee naar huis te nemen
Zwembandjes gebruik je om flessen drank veilig mee naar huis te nemen

6. Scannen

Maak altijd een scan van je paspoort, vliegticket, hotelboeking, rijbewijs en andere belangrijke documenten, en stuur die scans per e-mail naar jezelf. Zo heb je altijd toegang tot deze documenten, mocht er iets mee gebeuren.

Scan al je belangrijke documenten voor je op reis gaat
Scan al je belangrijke documenten voor je op reis gaat

7. Lenzendoosje: multifunctioneel

Je kunt lenzendoosjes voor meerdere dingen gebruiken dan alleen lenzen en lenzenvloeistof. Zo zijn deze doosjes ideaal voor wat dagcrème, nachtcrème of andere crèmes waar je maar een klein beetje van nodig hebt. Ideaal voor bijvoorbeeld in het vliegtuig! 

Een lenzedoosje vul je met een beetje cr\u00e8me voor in het vliegtuig
Een lenzedoosje vul je met een beetje crème voor in het vliegtuig

8. Plastic tasjes

Stop je schoenen altijd in plastic tassen voor je ze in je koffer stopt. Zo blijft je kleding niet alleen schoon, maar heb je op reis ook altijd tasjes bij je die altijd wel van pas komen. Voor afval bijvoorbeeld, of om dingen die kunnen gaan lekker in te verpakken. 

Ook handig: in hotels vind je vaak een douchekapje voor je haar. Deze kun je ook heel goed gebruiken om je schoenen in te verpakken, zodat de rest van de kleding in je koffer schoon blijft. 

9. Voorkom lange rijen bij security

Het is een van de grootste ergernissen op het vliegveld: een hele lange rij bij security. Om ervoor te zorgen dat jij er wel lekker snel doorheen bent, moet je al nadenken bij het inpakken van je handbagage. Stop alle dingen die je er bij security uit moet halen (zoals laptop, iPad, telefoon etc) op een handige plek bovenin je tas. Doe zo min mogelijk sieraden aan, draag geen riem (of maak die alvast los tijdens het wachten) en doe gemakkelijke schoenen aan die je snel aan en uit hebt. 

10. Vliegtuigmodus

De vliegtuigmodus van smartphones is handiger dan je denkt. Tegenwoordig mag je bij veel luchtvaartmaatschappijen je telefoon aan laten staan tijdens opstijgen en landen, maar de vliegtuigmodus heeft toch twee grote voordelen. Ten eerste spaar je daar een hoop batterij mee, zodat je je telefoon niet zo snel weer moet opladen. En ten tweede laadt een telefoon veel sneller op als deze in de vliegtuigmodus staat. Gebruiken dus! 

11. Zitplaats bij de vleugel

Een zitplaats bij de vleugel van een vliegtuig heeft een groot voordeel. Op de stoelen rondom de vleugels zou je minder last van turbulentie hebben, zo is gebleken, omdat het vliegtuig op die plek iets stabieler is. Ben je wat angstig om te vliegen of ben je bang voor turbulentie, dan doe je er goed aan om deze stoelen te kiezen bij het inchecken. 

Op een zitplaats bij de vleugel heb je minder last van turbulentie
Op een zitplaats bij de vleugel heb je minder last van turbulentie

12. Binnenstebuiten inpakken

Witte kleding of kleding die niet vies mag worden, pak je het beste binnenstebuiten in. Mocht er dan toch nog een vlekje op komen, dan is het minder erg omdat de vlek dan aan de binnenkant zit. 

13. WiFi-wachtwoorden via Foursquare

In openbare plekken, zoals cafées en restaurants is het WiFi-netwerk vaak afgeschermd met een wachtwoord. Je kunt de bediening vragen om het wachtwoord, maar ben je een Foursquare-gebruiker, dan kun je de wachtwoorden vaak ook vinden zodra je incheckt op die plek. En heb jij zelf een wachtwoord gevonden, plaats het dan ook in de comments bij je check-in zodat andere Foursquare gebruikers er ook iets aan hebben. 

14. Bagage als eerste op de band

Als je bij het inchecken aangeeft dat je heel veel haast hebt, dan kan de luchtvaartmaatschappij ervoor zorgen dat jouw bagage als eerste op de band verschijnt. Dat kost in veel gevallen helemaal niets, en zo ben je lekker snel ervandoor op het vliegveld. 

15. Stuur jezelf een kaartje!

Bij thuiskomst kun je weleens ontzettend veel last krijgen van heimwee, naar die heerlijke vakantie die je net achter de rug hebt. Stuur jezelf daarom eens een kaartje vanaf je vakantieadres, zodat het bij thuiskomst wat draaglijker is dat de vakantie ten einde is gekomen. 

Heb jij nog meer van dit soort simpele maar briljante tips voor reizigers? Laat het ons weten!

Reistips: zo wordt reizen makkelijker

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige reistips te bedenken die reizen makkelijker maken. Kijk daarom ook eens op deze pagina, daar vind je alle reistips van onze bloggers die je op weg gaan helpen!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Reistips

7 handige tips tegen een jetlag

Een jetlag kan heel vervelend zijn en je reis flink in de war gooien. Met deze 7 tips zorg je ervoor dat je optimaal bent voorbereid op het tijdsverschil.

Algemeen30.03.2024

7 handige tips tegen een jetlag

10 tips voor het boeken van een goedkope wintersport

Een wintersport kun je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Een hoop dingen heb je namelijk zelf in de hand, waarbij de bestemming, reisperiode en accommodatie al een heleboel bepalen. Lees onze tips door als je e...

Winter07.11.2022

10 tips voor het boeken van een goedkope wintersport

5 top tips voor digital nomads

Tijdens de pandemie hebben we ervaren hoe gemakkelijk het is om vanuit huis te werken. Nu je weer de wereld over kunt reizen is dit hét moment om als digital nomad aan de slag te gaan. Als dit altijd al je droom is gewe...

Algemeen07.04.2022

5 top tips voor digital nomads

Remote werken en reizen
Van plan om met de auto op vakantie te gaan? Lees dan deze tips!

De zomervakantie is iets waar je waarschijnlijk al reikhalzend naar uitkijkt. Niets zo fijn om alvast een volgende vakantie te plannen. Het voorbereiden van een vakantie kan al een ontspannen gevoel geven en het is vaak...

Algemeen30.03.2022

Van plan om met de auto op vakantie te gaan? Lees dan deze tips!

Inpaklijst en checklist voor reizen in coronatijd: dit moet je niet vergeten

Het inpakken van je bagage als je op reis gaat vergt nogal wat voorbereiding. Voor een nachtje of weekend is het nog niet zo moeilijk, als je langer wegblijft is een inpaklijst toch wel handig. Weet je in ieder geval zek...

Ontspanning09.12.2021

Inpaklijst en checklist voor reizen in coronatijd: dit moet je niet vergeten

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Staat het maken van een wereldreis ook bovenaan jouw bucketlist? Het is een droom van velen, om voor lange tijd op reis te gaan om veel van de wereld te kunnen zien. Misschien wil je zelfs wel alle continenten bezoeken t...

Algemeen31.03.2021

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Boekarest

Als je op citytrip wil gaan, is waarschijnlijk niet je eerste gedachte Boekarest, Roemenië. Een paar weken geleden heb ik vier dagen in deze stad doorgebracht en was compleet verrast. Deze stad is levendig, modern en je...

Stedentrips21.04.2020

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Boekarest

Alleen uit eten? Met deze vijf tips overleef je dat!

Voor sommige mensen is het een bucketlist-dingetje, terwijl anderen ervan gruwelen: alleen uit eten. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels ervaringsdeskundige ben op gebied van alleen uit eten. Voor mijn werk komt het namel...

Algemeen14.02.2020

Alleen uit eten? Met deze vijf tips overleef je dat!