Algemeen13.07.2016

15 legendarische roadtrips die je ooit een keer wilt maken!


Route 66, de Atlantic Ocean Road en de Great Ocean Road: drie legendarische roadtrips die hoog op menig bucket list prijken. Maar er zijn nog zoveel meer bijzondere wegen te berijden. Roep je vrienden bij elkaar, regel het vervoer en ga komende zomer voor één van deze 15 roadtrips! Zeker weten dat je de tijd van je leven gaat hebben.

15-roadtrips
15-roadtrips

15 legendarische roadtrips

 • Garden Route – Zuid-Afrika: een vrij korte roadtrip langs de Zuid-Afrikaanse kust van zo’n 200 km.
 • South Island Circuit – Nieuw Zeeland: een rondreis van twee weken en 2.400 km over het zuidereiland van Nieuw-Zeeland.
 • Route 1 / The Ring Road – IJsland: een route die menig roadtripper al gedaan heeft. In 10 dagen leg je ruim 1.300 km af over de enige snelweg op IJsland.
 • Ruta 40 – Argentinië: de ultieme roadtrip van het noorden naar het zuiden van Argentinië. Hoogtepunt: Patagonië.
 • Atlantic Ocean Road – Noorwegen: een super korte roadtrip van 8 km, maar om de kilometer móet je stoppen om van het uitzicht te genieten.
 • Great Ocean Road – Australië: een reis langs de schitterende kust van Australië. Surfplank op het dak en lekker vaak stoppen om de beste golven te pakken.
 • Amalfikust – Italië: deze roadtrip neemt je mee langs het mooiste deel van de Italiaanse kust, dat door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet is.
 • De Bloemenroute – Nederland: misschien voor ons niet de meest spannende roadtrip van allemaal, maar wel de meest kleurrijke. De Bloemenroute van Haarlem naar Naaldwijk met een stop in de Keukenhof.
 • Transfagarasan – Roemenië: een spectaculaire weg die je meeneemt door het Fagaras gebergte in Roemenië.
 • Großglockner Hochalpenstraße – Oostenrijk: een 48 km lange weg naar de top van de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Een van de mooiste bergwegen ter wereld.
 • Icefields Parkway – Canada: ook wel de Alberta Highway 93, een roadtrip door het schitterende Canadese landschap door Banff NP en Jasper NP.
 • Blue Ridge Parkway – USA: een van de meeste pittoreske wegen van de Verenigde Staten door North Carolina en Virginia.
 • Black Mountain Pass – Groot-Brittannië: een schitterende weg door het groene landschap van Wales.
 • Road to Hana – Hawaï: (ook wel de Hana Highway) een roadtrip om nooit te vergeten. In twee dagen van reis je langs de noordkust van van Maui op Hawaï.
 • Irohazaka Winding Road – Japan: deze roadtrip neemt je in 48 haarspeldbochten mee omhoog in Nikko National Park.
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Roadtrip

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland