Algemeen21.05.2012

Welke van de 7 wereldwonderen ken jij?


Infographic

Op de basisschool kregen we allemaal les over de 7 wereldwonderen. Maar welke wereldwonderen ken jij eigenlijk nog? En weet jij het verschil tussen de klassieke en moderne Wereldwonderen? Boekingssite hotels.com vroeg aan 2.500 reizigers uit 24 landen naar hun kennis over de klassieke en moderne Wereldwonderen. En dat leverde deze leuke infographic op! Je ziet met welk percentage de 7 klassieke wereldwonderen worden herkend, en met welk percentage de 7 moderne wereldwonderen worden herkend. 72% van de respondenten kent in ieder geval de Piramide van Cheops!

De boekingssite vroeg de reizigers overigens ook nog wat zij een wereldwonder vinden, dat niet in een van de twee lijstjes staat. Winnaar is Stonehenge, een monument met staande stenen in het Verenigd Koninkrijk.

Enkele opvallende bevindingen uit het onderzoek:

  • Ondanks vele verwarring over hun bestaan, werden de Hangende Tuinen van Babylon door maar liefst 67 procent van de ondervraagden geïdentificeerd als klassiek wonder.
  • Ook de Kolossus van Rhodus en Pharos van Alexandrië werden door een groot deel van de respondenten herkend als klassieke Wereldwonderen. Een goede 8 procent was in de veronderstelling een bezoek gebracht te hebben aan de Kolossus van Rhodus, niet wetende dat een aardbeving het bouwwerk zo’n 2.000 jaar geleden zou hebben verwoest.
  • Recent werd ook een lijst met ‘modernere’ Wereldwonderen opgesteld, waarvan de Chinese Muur het meest bekende moderne wonder blijkt te zijn. De lange verdedigingsmuur werd door maar liefst 68 procent van de ondervraagden herkend als een wonder uit de ‘Moderne Tijden’.
  • Ook de Taj Mahal (59 procent) en het Colosseum (44 procent) werden door meer dan de helft van alle ondervraagden terecht als moderne Wereldwonderen herkend.
  • Wanneer gepeild naar bouwwerken die eveneens als Wereldwonderen zouden moeten erkend worden, werd Stonehenge het vaakst genoemd. Een tiende van de ondervraagde reizigers zouden ook graag het tot het UNESCO Werelderfgoed behorende Chinese Terracottaleger en de Moai op Paaseiland als Wereldwonder erkennen.

Lees ook eens het lijstje met de 7 wonderen van Europa!

Infographic_7_wereldwonderen.jpg
Infographic_7_wereldwonderen.jpg
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

De grootste puzzel ter wereld: 27 wereldwonderen in 51.300 stukjes

De fase van verveling begint nu echt, want we moeten het thuis voorlopig nog even volhouden. Heb je geen leuke Netflix-series meer om te kijken? En ben je op zoek naar iets om je lange tijd mee te vermaken? Nou, dan ga j...

Gadgets24.04.2020

De grootste puzzel ter wereld: 27 wereldwonderen in 51.300 stukjes

Chichén Itzá: het must see wereldwonder van Mexico

Chichén Itzá in Mexico was ooit een van de belangrijkste steden van de Maya's. Het is een mysterieuze stad, waarvan nog lang niet alle overblijfselen inmiddels blootgelegd zijn. De ruïnes van Chichen Itza zijn werelde...

Algemeen29.10.2017

Chichén Itzá: het must see wereldwonder van Mexico

Ontdek de geheimen van Petra in Jordanië

De oude stad Petra in Jordanië is een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Een bezoek aan deze bijzondere, historische stad mag je niet missen wanneer je door Jordanië reist. Ontdek de rotswoningen van Petra, de schatka...

Algemeen07.10.2015

Ontdek de geheimen van Petra in Jordanië

een wandeling door een wereldwonder
Het enige klassieke wereldwonder dat nog bestaat: de piramide van Cheops

Wie aan de 7 wereldwonderen denkt, denk waarschijnlijk aan de 7 nieuwe (of moderne) wereldwonderen, zoals de oude stad van de Maya's Chichen Itza in Yucatan (Mexico), het Colosseum in Rome en de Taj Mahal in India. D...

Algemeen20.10.2014

Het enige klassieke wereldwonder dat nog bestaat: de piramide van Cheops

Bezoek de Grote Piramide van Gizeh en de Sfinx