Algemeen23.06.2012

Richard Branson helpt Aruba volledig klimaatneutraal te worden


Richard Branson gaat de Arubaanse regering helpen om het eiland in 2020 volledig klimaatneutraal te maken. Tijdens de Rio+20, de VN-top over duurzame ontwikkeling, werd dat bekend gemaakt. De samenwerking tussen de Britse zakenman en het eiland Aruba moet resulteren in ’s werelds eerste duurzame economie waarin alle energie uit zon en wind gehaald wordt. 

Schermafbeelding 2012-06-22 om 15.19.07.png
Schermafbeelding 2012-06-22 om 15.19.07.png

De economische en sociale voordelen die met dit streven naar duurzaamheid en schone technologie gepaard gaan, moeten ten goede komen aan de eilandbewoners van Aruba– aan hun gezondheid, welvaart en welzijn’”, aldus de Arubaanse premier Mike Eman. Op dit moment haalt Aruba 20 procent van de energie uit windmolens.

Schermafbeelding 2012-06-22 om 15.19.42
Palm Beach op Aruba, een van de fijne stranden van het eiland 

Bij de samenwerking zijn nog meer partijen betrokken, de CWR en de New American Foundation. De Carbon War Room (CWR) is een wereldomspannend ondernemersinitiatief van sir Richard Branson, waarmee hij strijdt tegen klimaatverandering. De New American Foundation is een non-profit organisatie die in nieuwe ideeën investeert om grote, maatschappelijke uitdagingen aan te gaan waar de Verenigde Staten en de wereld zich nu en in de toekomst mee geconfronteerd zien.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.