Algemeen24.06.2012

Ray-Ban wordt dit jaar 75 jaar: limited edition modellen


Schermafbeelding 2012-06-22 om 16.05.18.png
Schermafbeelding 2012-06-22 om 16.05.18.png

De klassieke Aviator, of de -weer opnieuw hip geworden- Wayfarer kennen we allemaal. Twee van de meest populaire modellen zonnebrillen van Ray-Ban. Dit bijzondere zonnebrillenmerk bestaat dit jaar alweer 75 jaar, een feestje dus! Ter ere van deze bijzondere verjaardag komt Ray-Ban met twee modellen: de Limited Edition Ambermatic en de Folding Aviator.

In 1937 begon Ray-Ban met de Aviator, speciaal ontworpen voor luchtmachtpiloten. Sindsdien loopt de hele wereld met dit model zonnebril. Marilyn Monroe, James Dean, Andy Warhol, Blur, Michael Jackson en Madonna zijn fan, dus de rest van de wereld ook!

De Ray-Ban anniversary campaign is geschoten door popfotograaf Mark Seliger. Geïnspireerd op legends uit het verleden. 

Legends
Op de website van Ray-Ban kan je ook je eigen verhaal achter laten: “Every life tells a unique legend. If you’ve lived a legendary moment, share it by writing a short text and uploading a picture or video for a chance to win a party with your friends on the Ray-Ban boat.”

Ambermatic
Een wel heel bijzonder en opvallend model is een serie met Ambermatic lenzen. De Ambermatic lenzen kleuren onder invloed van licht en temperatuur van geel naar geel/oranje. Er is een serie van 4 Aviator-modellen waarin deze lenzen zijn verwerkt. De brillen worden in zeer gelimiteerde oplage van 50 sets in Nederland uitgebracht. Een absolute musthave voor de echte Ray-Ban fan!

Schermafbeelding 2012-06-22 om 15.59.40

Folding Aviator
De Folding Aviator is qua model niet te onderscheiden van de originele wereldberoemde piloot van Ray-Ban, maar de technische toevoegingen aan deze bril maakt het een uniek model. Niet eerder was er zo’n fijnmetalen montuur waarin maar liefst acht scharnieren zijn verwerkt; dit maakt het mogelijk de bril in z’n geheel op te vouwen. Op deze manier laat Ray-Ban opnieuw zien dat aan een iconisch model een verrassende nieuwe twist gegeven kan worden.

Schermafbeelding 2012-06-22 om 16.00.10 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.