Algemeen17.07.2012

Lijst met gedragsregels voor toeristen in Abu Dhabi


Schermafbeelding 2012-07-17 om 10.56.27.png
Schermafbeelding 2012-07-17 om 10.56.27.png

Wie aankomt op het vliegveld van Abu Dhabi krijgt van de politie van Abu Dhabi een lijstje met ‘14 gedragsregels‘ voor een verblijf in de Arabische Emiraat. Onzedelijk gedrag, zoals zoenen in het openbaar of knuffelen, is niet toegestaan. Er is ook een dress-code opgenomen in de lijst met gedragsregels. Korte rokjes of broekjes zijn verboden op straat en in de winkelcentra. Gevraagd wordt om ‘respectvol clothing’ te dragen.

Maar het gaat nog verder: op het strand mogen geen bikini’s gedragen worden. Alcohol en drugs zijn uiteraard ook verboden. De lijst met regels van wat wel en niet mag, is beschikbaar in twaalf verschillende talen, zodat iedere toerist weer hoe zich te gedragen.

De reden van de aanscherping van de regels is dat de regering van Adu Dhabi vindt dat toeristen die nu de Arabische Emiraat bezoeken, zich veel te vaak uitbundig en onfatsoenlijk gedragen. Wie de lijst met regels niet heeft ontvangen op het vliegveld bij aankomst, kan de lijst ook vinden in hotels, toeristen-informatie punten en winkels.

In de nabij gelegen Emiraat Dubai is het allemaal wat minder streng. Daar kan je gewoon op het strand liggen in bikini (niet overal, maar op heel veel plaatsen is dit wél toegestaan). En een kusje kan daar ook wel.

Wat de sancties zijn van overtredingen in Abu Dhabi is nog niet bekend.

Schermafbeelding 2012-07-17 om 10.57.47
Foto genomen op het strand in Dubai, waar zonnen in bikini wel is toegestaan!