Algemeen13.03.2013

Hilton opent in 2013 een Waldorf Astoria hotel in Qatar


Schermafbeelding 2013-03-13 om 10.13.56.png
Schermafbeelding 2013-03-13 om 10.13.56.png

Waldorf Astoria is het luxe hotellabel van van hotelketen Hilton Hotels. Ieder Waldorf Astoria hotel moet je zien als een kuuroord, met culinaire hoogstandjes en overweldigende luxe. Geen wonder dan ook, dat Hilton nu van plan is om het luxe label Waldorf Astoria Hotels naar het Midden Oosten te brengen, en een hotel te openen in Qatar.

Het Waldorf Astoria Qatar opent in Doha West Bay, en wordt een opvallend 42-verdiepingen tellend hotel met uitzicht over de stad en de Arabische Golf. Het hotel zal ergens later dit jaar geopend worden.

Uitleggen wat het hotel allemaal te bieden heeft, heeft weinig zin. Zet alle luxe die je kan bedenken op een rijtje, inclusief ongeëvenaarde service en kwaliteit, en dat is wat het Waldorf Astoria Doha West Bay moet worden. Gasten kunnen rekenen op service en luxe van het aller hoogste niveau.

Waldorf Astoria Doha West Bay zal ruimte bieden aan zowel de veeleisende zakenreiziger als de vakantieganger. Met 250 ruime kamers en suites en 80 grote appartementen.

Qatar is op dit moment één van ’s werelds snelst groeiende economieën. De belangrijkste plannen voor het land zijn de aanleg van een nieuw vliegveld dat 50 miljoen passagiers per jaar kan ontvangen, een diepwater haven van $ 5mrd met een grote terminal voor cruiseschepen, een verhoogde weg van Qatar naar Bahrein en een netwerk van projecten die nodig zijn voor het houden van de FIFA World Cup in 2022.

Overigens is Qatar niet de enige plaats waar een Waldorf Astoria hotel wordt geopend, ook Amsterdam krijgt een luxe hotel erbij dit jaar.  

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.