Algemeen04.04.2013

Griekenland weer populair voor zonvakanties, ondanks de crisis


travelvalley_griekenland_eiland.jpg
travelvalley_griekenland_eiland.jpg

Dat het crisis is in Griekenland is geen nieuws meer. Ook niet vreemd dat veel vakantiegangers de afgelopen jaren voor een andere bestemming kozen als het gaat om een zonvakantie. Griekenland werd even een paar jaar overgeslagen. Toch lijkt Griekenland voor komende zomer weer opnieuw populair. Dat blijkt uit onderzoek van reisaanbieder Tjingo.nl en gegevens van het Griekse Verkeersbureau.  

De Griekse eilanden zijn door de crisis keihard getroffen, maar lijken nu weer op te krabbelen. 2011 was een dieptepunt als het gaat om boekingen naar bijvoorbeeld Kreta, maar inmiddels zijn de boekingen weer met 29 procent toegenomen. Als het gaat om het Griekse eiland Kos, zeker bij Nederlanders een populaire bestemming, dan zijn de boekingen inmiddels met 63 procent gestegen. Rhodos is er ook weer redelijk bovenop, met een stijging van 31 procent van de boekingen.

Maar dat de boekingen stijgen, geldt niet voor alle Griekse eilanden. Want de eilanden Samos en Corfu lijken definitief uit de gratie bij de Nederlandse toerist. Hier is namelijk weinig herstel te zien in het aantal boekingen. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.