Algemeen28.05.2013

Panama (Midden-Amerika): place to be voor backpackers


In Midden-Amerika is een hoop moois te zien. Costa Rica bijvoorbeeld, met prachtige regenwouden, of Cuba, natuurlijk wereldberoemd door de Cubaanse sigaren en de Cubaanse rum. Maar wat te denken van Panama? Misschien wel een van de onbekende landen in Midden-Amerika, maar Panama is een schitterend land dat heel veel te bieden heeft. Hou je van backpacken, bounty eilanden, surfen, chillen in een hangmat en goedkope hotels en hostels? Forget Australië, Panama is the place to be!

Het schitterende strand van San Blas
Het schitterende strand van San Blas

Backpacken in Panama

Panama is een van de meest ideale plekken om te backpacken. Overnachtingen en eten zijn er niet duur, en de natuur is schitterend. Veel hostels zijn zich bewust van de rugzaktoeristen, en bieden lage tarieven voor een overnachting, en gezonde maar goedkope maaltijden. Het land is makkelijk te bereizen, en bewoners zijn vriendelijk, behulpzaam en gastvrij.

Populaire bestemmingen in Panama

Populaire bestemmingen onder backpackers zijn Bocas del Toro, Panama City en San Blas (Kuna Yala). Bocas del Toro is geliefd vanwege haar parelwitte stranden, azuurblauwe zee, surf- en snorkelplekken en het relaxte stadscentrum op hoofdeiland Isla Colon. Panama City heeft een indrukwekkende skyline en een bruisend uitgaansleven. Hostels en budgethotels hebben zich verzameld in het sfeervolle oude gedeelte van de stad: Casco Viejo. De tropische San Blas eilandenarchipel (Kuna Yala) in de Caribische Zee telt meer dan 365 eilandjes. Eén voor elke dag van het jaar. Het gebied trekt jaarlijks veel rugzaktoeristen vanwege haar unieke inheemse inwoners (Kuna Indianen), tropische bounty eilandjes, uitgestrekte koraaltuinen en ontelbare hangmatten.

Volg EnjoyPanamaNL ook op Facebook, voor meer informatie en updates over dit mooie land.

Foto credits: Fotolia.com.

Panama City: een indrukwekkende stad met een bruisend uitgaansleven
Panama City: een indrukwekkende stad met een bruisend uitgaansleven
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.