Algemeen13.06.2013

Vakantie zonder internetbereik ‘onmogelijk’


Social travel is in menig opzicht dé vakantietrend anno 2013, want wie wil er nog zonder bereikbaar te zijn via Facebook, Instagram of de WhatsApp op vakantie. Bijna niemand toch? Uit onderzoek in opdracht van reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance geeft de helft van de ondervraagden aan regelmatig te mailen. Een derde van de 1.000 ondervraagden checkt regelmatig de Facebookpagina.

Ook bij het boeken van de vakantie speelt internet een grote rol. Bijna 80 procent van de boekingen gaat via internet en referenties worden vooraf steeds vaker online geraadpleegd (42%). Evenzoveel Nederlanders vraagt familie en vrienden om advies. Toch boekt 16% van de vakantiegangers de reis nog via het traditionele reisbureau, constateren de onderzoekers.

Staycation

In tegenstelling tot de voorspelde thuisblijfvakantie-trend, ofwel Staycation, gaat 40% van de Nederlanders dit jaar minstens één keer op reis. Bijna net zoveel Nederlanders (39%) zijn van plan meerdere vakanties te boeken en twee derde vertrekt dit jaar naar het buitenland. “Opvallend is dat bijna de helft van de Nederlanders (48%) alle vakantieonderdelen, zoals vlucht en verblijf, los van elkaar boekt. Flexibiliteit en prijs zijn hierbij de meest opgegeven redenen”, aldus de onderzoekers.

Contact

Ontstressen en ontsnappen wordt dan vaak aangegeven om op vakantie te zijn, daar hoort mailen en chatten via internet dus niet bij. De duimen worden nog steeds veelvuldig gebruikt om vaak via de mobiele smartphone in contact te blijven met vrienden en familie die vaak ook op vakantie zijn. Als is het maar om een mooie ‘instagrammetje’ te versturen in plaats van die ouderwetse kaart.

117 - kopie.JPG
117 - kopie.JPG
159.JPG
159.JPG
Avatar foto
Robert Verkerk

Reizen is nog steeds jezelf verrijken. Niet alleen het oog wil wat, maar ook de geest. Vanuit dat idee schrijf ik al weer meer dan 15 jaar over reizen: van een concert in een vliegtuig tot ijsduiken in Tignes. Voor Travelvalley.nl is de vrijheid in het schrijven een genot, bijna net als het reizen zelf.