Algemeen23.07.2013

Pas op voor inbrekers met vakantietweets, of ben jij er niet bang voor?


inbraak.png
inbraak.png

Er wordt regelmatig gewaarschuwd door onder andere de politie, dat je even goed moet nadenken over wat je deelt op social media als het gaat om vakanties. Dat je op vakantie gaat, is natuurlijk een leuk bericht om te delen met vrienden, familie en andere volgers, maar er zijn ook altijd mensen die meekijken waarvan je het juist niet wilt. Inbrekers bijvoorbeeld.

Inbrekers profiteren van social media, omdat veel mensen delen met de wereld dat zij vertrokken zijn naar de camping of het strand. Het huis is vanaf dat moment dus onbewaakt. Een fotootje op Facebook, of een checkin op Foursquare kan al genoeg zijn om de aandacht van inbrekers te trekken. 

Nu zullen veel mensen denken: ach, ik kan dat gewoon delen want mijn adres staat er toch niet bij? Maar inbrekers zijn veel slimmer dan dat, en kunnen op allerlei manieren adressen achterhalen.

Wij zijn eigenlijk benieuwd hoe jullie erover denken: plaats je tweets en berichten op Facebook of Instagram over vakanties, zonder erbij na te denken? Of hou jij wel rekening met het feit dat inbrekers mee kunnen kijken, en ben je voorzichtig met wat je wel en niet deelt? 

Laat het ons weten in de comments!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.