Algemeen25.07.2013

Op vakantie zonder inbreker-stress


Inbraakpreventie[1].jpg
Inbraakpreventie[1].jpg

Ga jij nog op vakantie deze zomer? Gewiekste inbrekers helaas niet. Voor hen is het dé periode hun slag te slaan. Het aantal woninginbraken in de vakantieperiode blijft toenemen. Nu al vinden er in Nederland gemiddeld 8,5 inbraken per minuut plaats, dat zijn 175 huizen per dag waarbij het toppunt in de zomer is, zo blijkt uit onderzoek van een verzekeraar. En wellicht is het deze keer bij jou raak. Hoe voorkom je dat jij terug komt in een leeg geroofd huis?

Buurman versus digitale waakhond
Veel vakantiegangers geven hun buurman even een seintje wanneer ze weg gaan en vertrouwen op het toeziend oog van de buurt. Anderen laten het licht aan in huis om te simuleren dat men thuis is. Dit blijkt uit onderzoek van Somfy naar populaire preventiemaatregelen tegen inbraak tijdens de vakantieperiode.

Maar kan dat niet simpeler en veiliger? Je buurman is immers niet dag en nacht aanwezig om op jou huis te passen. Nieuwe ontwikkelingen die de toegenomen digitalisering met zich meebrengen zijn een goed en betrouwbaar alternatief. Digitale beveiligingsmethodes kunnen de gunst van de buurman vervangen. Zo kan je van te voren of op afstand aangeven hoe laat de lamp brandt, de gordijnen dichtgaan en het zonnescherm in- en uit gaat op steeds wisselende tijdstippen. Je kunt de functionaliteiten in je huis zelfs zo instellen dat ze automatisch reageren op het weer buiten. Sommige apps geven je de mogelijkheid om dit via je smartphone of tablet bij te stellen. Dat heeft ook voordelen wat betreft energieverbruik.

Had jij de deur nou dicht gedaan?
Ook kan de stress toeslaan wanneer je net bent vertrokken en je je niet meer kan herinneren of je de deur nou op slot hebt gedaan en of alle lampen wel zijn uitgeschakeld. Dit is niet alleen brandgevaarlijk, maar kost ook veel energie. In dit soort situaties kunnen gadgets en technologie je helpen stress te verminderen. Check eenvoudig met een app op je telefoon of de lampen wel uit zijn.

Gadgets en technologieën van vandaag de dag maken het niet alleen gemakkelijker, ze zorgen er ook voor dat je veilig en met gerust hart op vakantie kan.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.