Algemeen01.08.2013

Doorsta de komende hittegolf met deze koelkasttips!


De tweede hittegolf van deze zomer staat voor de deur. Vandaag en morgen is het nog redelijk ‘koel’ in Nederland, maar vanaf woensdag maken we ons weer klaar voor temperaturen van zo’n 30 graden en meer. Dan is dit dus een goed moment om je voor te bereiden op de komende hittegolf. Je koelkast puilt waarschijnlijk uit van alle dingen die je met dit warme weer koel wilt houden. LG, producent van koelkasten, geeft daarom wat tips om de hitte te doorstaan. 

1. Voorkom een brommende koelkast

Je kent het wel, een koelkast die ontzettend ‘bromt’. Dan komt doordat je de koelkast waarschijnlijk té koud hebt staan. Dat zorg voor ijs, waardoor de koelkast meer energie gaat verbruiken en geluid gaat maken. Klein stukje terugdraaien dus die knop.

2. Kopje koffie in de koelkast

Thuiskomen van een fijne vakantie en schimmels in je koelkast vinden, is voor niemand prettig. Overigens heel eenvoudig te voorkomen: zet een bakje gemalen koffie in de koelkast. Dit vermindert de kans op schimmels.

3. Druiven invriezen

Vries eens een trojse druiven in. Die kun je namelijk heel leuk gebruiken als ijsblokjes! Zeker een goede tip voor wijndrinkers, want een ijsblokje in de wijn is hetzelfde als wijn aanlengen met water. Dat doet de smaak geen goed. Zo’n bevroren druifje doet dat niet. En ook nog lekker om daarna op te eten 🙂

4. Een volle koelkast is beter dan een lege

Het klinkt misschien raar, maar blijkbaar een volle koelkast koelt lucht makkelijker dan een lege koelkast. De producten in je koelkast slaan de koude temperatuur op en werken hierdoor als een soort accu. Lekker inslaan dus. Leg veel drinken en fruit koud!

Wij hebben zelf ook nog een tip: WATERIJS in de vriezer! Want niets is zo lekker als een waterijsje op een bloedhete dag. Roomijsjes zorgen er niet echt voor dat je lekker afkoelt, waterijs doet dat wel. En het is ook nog eens een stuk beter voor de lijn!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.