`

Algemeen22.08.2013

Nog één maand tot het Oktoberfest in München! Tips om er het meeste uit te halen!


Nog maar één maand te gaan, en dan barst ’s werelds grootste en meest legendarische bierfeest weer los. Het Oktoberfest in München. De Duitse stad München maakt zich dan weer klaar voor zo’n 6,5 tot 7 miljoen bezoekers die vooral komen om héél veel bier te drinken. Dit jaar vindt Oktoberfest plaats van 21 september tot 6 oktober 2013.

Om het Oktoberfest nog leuker te maken, is een goede voorbereiding wel zo handig. Airbnb geeft daarom een aantal tips om het meeste te halen uit het Oktoberfest.

München-oktoberfest1.png
München-oktoberfest1.png

1. Zoek alvast je outfit bij elkaar

De Dirndl en Lederhosen zijn niet verplicht, maar maken het feest wel leuker. Draag je de traditionele kledij, dan hoor je er echt bij. Er zijn veel webshops die je de juiste outfit aanbieden. Ga alvast op zoek, voordat alles uitverkocht is. En nog een tip: als dames een strik dragen aan de rechterkant van de Dirndl, dan zeg je daarmee dat je al bezet bent. Dus even een keuze maken of je dat wil of niet 🙂

2. Zoek alvast een plek om te slapen!

Het wordt druk in München! Hotelkamers zijn schaars (en duur!). Als je accommodatie boekt bij
Airbnb dan slaap je bij een local, die je wellicht ook nog een hoop tips kan geven voor dingen die leuk zijn om te doen in München als je er toch bent. En je bepaalt zelf wat je wilt betalen, want er zijn accommodaties voor ieder budget.

3. Leer alvast een beetje Duits

Wel zo leuk als je een paar woordjes Duits spreekt. De belangrijkste ken je vast al wel: Prost. Juist, dat is proost op zijn Duits. Daarmee kom je tijdens het Oktoberfest al een heel eind. En ‘servus’ is ook wel een handige, het Duitse Ciao.

4. Leer wat liedjes uit je hoofd

Zoek maar eens een filmpje op YouTube van de hit ‘Ein Prosit der Gemütlichkeit’. Als je die al mee kan zingen, dan heb je al wat vrienden in de biertent. En zo zijn er nog wel wat liedjes om alvast in de stemming te komen, via
oktoberfest-songs.com.

5. Geniet van de locatie specialiteiten

Oktoberfest wordt nog leuker als je lekker meedoet met de Duitsers: eet ook worsten, pretzels en gebraden kip. Groente en fruit eet je maar in de week voor het Oktoberfest, bereid je voor op een aantal dagen ongezond. Maar geloof ons, het hoort erbij en smaakt zeker in combinatie met bier ontzettend goed!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.