Algemeen06.09.2013

10 wetten waarvan je niet weet dat je ze tijdens je vakantie overtreedt


In andere landen gelden andere regels. Maar vaak ben je je niet bewust van die regels, en overtreed je misschien zelfs wel bepaalde wetten. En je hoeft echt geen dief te zijn om in het buitenland de wet te overtreden, dat kan je echt overkomen met dingen waar je niet bij stilstaat. Het Britse Foreign & Commonwealth Office (FCO) heeft op een rijtje gezet wat van die dingen zijn die je in het buitenland in de problemen kunnen brengen. Natuurlijk ontbreekt ook Nederland niet in het rijtje.

Duiven voeren in Veneti\u00eb mag dus eigenlijk niet!
Duiven voeren in Venetië mag dus eigenlijk niet!

Overtredingen in Nederland

De rest van de wereld schijnt te denken dat wij Nederlanders de hele dag onder invloed van drugs zijn, dat we er gewoon mee op straat lopen en dat dat ook allemaal is toegestaan. Wij weten wel beter 🙂 Daarom is het advies van de FCO dat je geen drugs bij je mag hebben of mag gebruiken.

In Japan moet je blijkbaar oppassen met neusspray, niet alle types zijn toegestaan. Zit er pseudoephedrine in, niet gebruiken want anders krijg je een boete. En wist je dat je in Venetië de duiven niet mag voeren? Hoeveel duizenden toeristen zouden dat al wel niet gedaan hebben? Het mag in ieder geval niet. Doe je het wel, dan loop je de kans om bekeurd te worden.

Oppassen in Barcelona

Wil je geen bekeuring krijgen in Barcelona, dan moet je je netjes aankleden zodra je van het strand komt. Zwemkleding dragen buiten het strand is namelijk niet toegestaan. En in Singapore kun je je pakje kauwgom maar beter thuis laten. Zit je in de MRT, het openbaar vervoer van Singapore, lekker te kauwen op een stukje kauwgom, dan slinger je op de bon. Je zal het maar per ongeluk vergeten zijn. Gewoon geen kauwgom dus in Singapore.

Italië is een van de favoriete vakantielanden van Nederlanders, met Florence als populaire bestemming. Heb je honger of dorst, zorg dan dat je je boterhammetjes niet opeet op trappen van oude gebouwen, kerken of binnenplaatsen, want de boetes in Florence zijn hoog.

Camouflagekleding verboden op Barbados

Barbados heeft ook een bijzonder verbod: camouflagekleding op het eiland is verboden. We hebben er laatst nog naar geinformeerd toen we het geluk hadden om dit bijzondere eiland te ontdekken. De militairen dragen op Barbados camouflagekleding. Mocht er iets gebeuren, dan staan zij paraat om de politie op het eiland te helpen. Dan is het wel zo handig als ze militairen en burgers van elkaar kunnen onderscheiden. Draag je toch camouflagekleding, levert het je een flinke boete op. 

In Saudi-Arabië is het verboden om overheidsgebouwen te fotograferen, en kan je zelfs gearresteerd worden. Oppassen met je camera dus! En dames op Fiji opgelet: bovenstukjes aanhouden op het strand. Topless zonnen is verboden!

Bron: CNN. 
 
Heb jij ooit meegemaakt dat je een van deze bijzondere wetten tijdens je vakantie hebt overtreden? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar alle verhalen! 
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.