Algemeen03.12.2013

Booking.com het beste in het oplossen van klachten


Uit onderzoek blijkt dat online reisbureau Booking.com het beste omgaat met klachten. Aan Booking.com is dan ook de Klacht.nl Award uitgereikt. In 98 procent van de gevallen wist de boekingssite namelijk de klachten op te lossen. En dat oplossen gaat ook nog eens in hoog tempo: binnen één dag heb je als consument al een reactie op je klacht en ook gemiddeld in één dag is de klacht alweer opgelost. Iets waar Booking trots op mag zijn, zij zijn namelijk een van de grootste spelers als het gaat om het boeken van hotelovernachtingen wereldwijd. Het gaat om duizenden overnachtingen per dag, logisch dat er met die aantallen weleens een klacht ontstaat. Bijzonder is dus dat ze een manier hebben gevonden om daar op een snelle en correcte manier mee op te gaan. 

Het is de derde keer dat Klacht.nl de awards uitreikt aan bedrijven die in hun categorie het beste omgaan met klachten van de consument. Naast Booking zijn er in de reiswereld nog meer spelers die op een goede manier omgaan met het oplossen van klachten van consumenten, zoals bijvoorbeeld Neckermann Reizen. Neckermann Reizen eindigde namelijk op de tweede plaats als het gaat om bedrijven die klachten goed en snel oplossen. Neckermann Reizen was in staat om 94 procent van de klachten op te lossen. Met 86 procent is het Arke die op de derde plaats staat, ook daar ging de klachtenafhandeling gemiddeld goed en snel.

Waar het minder goed ging is bij Corendon. Corendon wist namelijk maar in 39 procent van de gevallen de klacht op te lossen, wat in vergelijking met de top drie natuurlijk heel laag is.

Heb je ook iets te klagen, dan kan je terecht op de klachtenwebsite Klacht.nl. Daar mag je klagen over onder andere telecomproviders, verzekeraars, reisorganisaties, supermarkten en retailorganisaties. Het doel is om daarmee de communicatie tussen consumenten en bedrijven te verbeteren. Let’s hope so.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.