Algemeen17.12.2013

Grote verschillen in premies van reisverzekeringen


De premies die je betaalt voor een doorlopende reisverzekering verschillen nogal per verzekeraar. Als je de goedkoopste en de duurste reisverzekering naast elkaar legt, dan is dat een enorm verschil. De duurste reisverzekering kost namelijk bijna drie keer zo veel als de goedkoopste verzekering. Dat blijkt uit een analyse van vergelijkingen die consumenten hebben gemaakt op de website van Independer. De reisverzekeringen die hier zijn vergeleken zijn verzekeringen inclusief wintersportdekking en dekking voor geneeskundige kosten binnen Europa.

De grote verschillen in deze verzekeringen voor op reis ontstaan doordat allerlei onnodige dekkingen zijn meegenomen in de premie. Je betaalt dus voor een hele hoop dekking die je helemaal niet nodig hebt. Daarom doe je er goed aan je polis en de dekkingen eens goed door te nemen, en eventueel te switchen van reisverzekering. Kies ervoor datgene te verzekeren dat je ook echt nodig hebt, al het overbodige kan je schrappen om zo kosten te besparen. 

De goedkoopste reisverzekering (doorlopend) voor een alleenstaande zonder kinderen, inclusief dekking voor geneeskundige kosten en wintersport kost 29,52 euro per jaar. Met de duurste verzekering met dezelfde dekking ben je 90,99 euro per jaar kwijt. Een fors verschil en dus zeker de moeite waard om je eigen polis eens goed onder de loep te nemen.

Wintersportdekking en werelddekking

Wat bijvoorbeeld al premie kan schelen is het uitzetten van de wintersportdekking. Die is bij een aantal verzekeringen standaard inbegrepen, terwijl niet iedereen wintersport gaat. Als je deze niet kan uitzetten, stap dan over naar een verzekering die deze wintersportdekking niet standaard heeft inbegrepen. Dat geldt ook voor een werelddekking: blijf je binnen Europa dan heb je deze werelddekking niet nodig en is het zonde om daarvoor te betalen. Meestal kan je werelddekking tijdelijk aanzetten als je verder van huis gaat.

Welke reisverzekering je ook kiest, zorg dat je betaalt voor datgene dat je nodig hebt, en niet meer. Zo hou je wat geld over om extra te genieten van je vakantie. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.