Algemeen02.01.2014

Nieuw reisprogramma: Floortje Naar het Einde van de Wereld


Al jaren is het BNN-programma 3 Op Reis mijn favoriete reisprogramma, met als boegbeeld Floortje Dessing. Met haar indrukwekkende reportages van de meest bijzondere plekken ter wereld, weet ze al jaren veel kijkers te trekken.

Vanaf vanavond is Floortje te zien met een nieuw reisprogramma, maar nu op Nederland 1 in plaats van Nederland 3. In Floortje Naar het Einde van de Wereld reist ze naar alle uithoeken van de aarde. Naar kleine eilandjes voor de kust van Australië, naar de wildernis van Nieuw-Zeeland en naar het zuidelijkste puntje van Chili. Om daar mensen te ontmoeten die een bijzonder bestaan leiden, op een bijzondere plek. Floortje draait een paar van die dagen met die mensen mee, om op deze manier te ervaren hoe het is om op zo’n ongewone plek te wonen.

Afgezonderd van iedereen

Iedere aflevering stelt één bestemming centraal. In de allereerste aflevering is een familie te zien die al dertig jaar in de wildernis van Nieuw Zeeland woont. Zij leven daar, compleet afgezonderd van alles en iedereen, op twee dagen lopen van de bewoonde wereld. In aflevering twee reist ze naar sneeuw, in het hoge noorden van Noorwegen. 

Vanaf vanavond (2 januari 2014) is Floortje Naar het Einde van de Wereld te zien op Nederland 1 om 21.30 uur, na Wie is de Mol? Donderdagavond is nu dus de perfecte televisieavond! 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.