Algemeen20.01.2014

Recordaantal toeristen kwam in 2013 naar Nederland


Na het bericht van vorige week, dat er nog steeds geen herstel van de reisbranche in zicht is het komende jaar, is er ook een lichtpuntje te noemen. Het afgelopen jaar heeft ons land 12,7 miljoen internationale toeristen weten te trekken, en dat is positief. Het is namelijk een stijging van ruim 4 procent ten opzichte van het jaar 2012. Dat meldt het NBTC. 

De internationale toeristen die naar Nederland komen, komen vooral uit Duitsland. Zo’n 3,5 miljoen Duitsers kwam naar ons land voor een vakantie. Dat is een groei van 8 procent. Uit China en Rusland kwamen procentueel de meeste nieuwe bezoekers. En ook voor 2014 zijn de verwachtingen positief en wordt ingezet op een groei naar 13 miljoen internationale bezoekers. Ook zijn er landen van waaruit minder naar Nederland gereisd werd, zoals Spanje en de Verenigde Staten. 

De 12,7 miljoen toeristen die ons land bezochten, verbleven in totaal 31,6 miljoen nachten in Nederland. Dat is een stijging van maar liefst 7 procent. 

Nu de cijfers over het jaar 2013 bekend zijn, wordt er natuurlijk ook gekeken naar de verklaring voor die groei. De mooie zomer die we het afgelopen jaar hebben gehad, hebben natuurlijk voor een deel hieraan bijgedragen. Daarnaast heeft de heropening van het Rijksmuseum voor extra toeristen gezorgd, en ook de economische groei in de landen Rusland en China zorgden ervoor dat meer mensen uit die landen kunnen reizen. 

De groei voor de komende jaren wordt vooral verwacht uit de landen BraziliĆ«, Rusland, India en China, om zo in 2014 boven de 13 miljoen uit te komen. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.