Algemeen31.03.2010

ANWB Zomerbandentest 2010


De winterbanden mogen nu toch wel onder de auto vandaan. Het is lente, dus weer lekker rijden op zomerbanden. De ANWB heeft weer de zomerbanden-test uitgevoerd, en de resultaten zijn verrassend. 36 banden zijn getets, en voor tien daarvan raadt de ANWB aankoop af. De meeste slechte banden komen uit China, wat eigenlijk ieder jaar het geval is. Daarnaast zijn deze slechte Chinese banden voorzien van een M+S markering (modder & sneeuw), terwijl het toch echt zomerbanden zouden moeten zijn. “Dat is misleidend“, aldus de ANWB.

Ook zijn er vijf banden, die ‘goed en zeer aan te raden’ zijn. Het gaat dan om Pirelli, Continental en Dunlop (in de maat 185/65 R 15). In de grotere 225/45 R 17 maat behoren alleen premiummerken tot de vijf topscoorders, Pirelli, Dunlop, Continental, Michelin en Bridgestone. Bij een ANWB bandentest worden alle eigenschappen in onderlinge samenhang beproefd en beoordeeld. Er wordt uitvoerig getest op zowel droog als nat wegdek. Bovendien wordt ook de slijtvastheid, de geluidsproductie en het brandstofverbruik van iedere band bekeken. Daarnaast is de duurzaamheid op hoge snelheid uitvoering beproefd en het vrijkomen van giftige deeltjes getest.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.