Algemeen11.07.2010

De WK finale & Oranje Huldiging Amsterdam


coupe_du_monde_troph.jpg
coupe_du_monde_troph.jpg

Zit ik hier te schrijven met trillende vingers nog 8 a 9 uur en dan is het zover een nieuw stuk geschiedenis voor Nederland en vooral voor het Nederlandse voetbal. Gaan onze jongens het doen…  Inmiddels weet ik met mezelf niet meer zo goed raad. Gisteren in de kroeg staan wij mannen bij elkaar zonder te praten maar stralen een nervositeit uit en gelijk ook weer een broederschap. Er valt niet meer zo veel te praten want de zenuwen gieren door ons lijf laat die finale maar zo snel mogelijk beginnen. Dan dindsdag hopelijk in een hosanna stemming richting Amsterdam want daar zal de huldiging gaan plaatsvinden! 

Om de doorstroming dinsdag tijdens de huldiging van het Nederlandse elftal in Amsterdam te bevorderen zijn de bus, tram en metro van GVB gratis. Dit heeft de gemeente Amsterdam vrijdag laten weten. Gezien de verwachte grote drukte op Centraal Station worden reizigers dringend verzocht om vooral via station Amsterdam Amstel en station Zuid te reizen. Station Zuid is de beste manier voor mensen die naar het Museumplein willen. De boottocht (route) start as dinsdag om 14.45 uur. Het elftal gaat om 16.45 aan wal. De huldiging op het Museumplein duurt van 17.00 uur tot 17.45 uur. Tijden zijn onder voorbehoud. Mocht Nederland tweede worden, dan kan aanvangstijd huldiging veranderen

route.jpg
route.jpg

Het openbaar vervoer rijdt een aangepaste dienstregeling. Amsterdam doet daarom een dringende oproep aan bezoekers om gespreid over de dag te komen en te gaan. Als mensen in de mogelijkheid zijn, wordt aangeraden de maandag ervoor naar de stad te komen en op woensdag te vertrekken.

Alcoholverbod
In alle treinen en op alle stations in Nederland geldt voor dinsdag 13 juli een geheel alcoholverbod. Het is verboden om alcohol te nuttigen, of dronken te zijn op een station of in de trein.

Auto’s en parkeren
De gemeente adviseert iedereen om zijn auto langs de vaarroute uit voorzorg weg te halen. Eigenaren worden hier door middel van borden en flyers onder de ruitenwissers op gewezen.

De gemeente roept Amsterdammers op om hun auto dinsdag te laten staan. Er worden grote files verwacht richting Amsterdam. Ook zal het moeilijk zijn om de stad in te komen en te verlaten met de auto. Geadviseerd wordt om aan de rand van de stad te parkeren en het laatste stuk naar de binnenstad met openbaar vervoer of te voet af te leggen. Op dit moment wordt een aantal looproutes ontwikkeld. Deze en alle andere beschikbare informatie vindt u op www.amsterdam.nl/wkhuldiging.

Via

Avatar foto
Adriaan de Visser

Adriaan is Channel Insights & Category Manager bij Bacardi Nederland, en heeft al veel van de wereld gezien in Europa en de Verenigde Staten. Next destination: rondreizen in Azië.