Algemeen25.08.2014

8 dingen die iedere luxe hotelkamer zou moeten hebben


Verduisterende gordijnen, privacy en heel veel handdoeken

Wie vaak in hotels slaapt weet dat een duur hotel niet altijd een goed hotel is. Je betaalt voor luxe en toch kunnen essentiële dingen ontbreken waarvan je zou verwachten dat die er standaard zouden zijn. Deze 10 dingen zou iedere luxe hotelkamer minimaal moeten hebben.

1. Een nachtkastje

Jij en je smartphone horen bij elkaar, jullie kunnen niet zonder elkaar. Het enige moment dat jullie gescheiden worden is ’s nachts. Maar dan nog moet je smartphone bij jou in de buurt zijn, bij voorkeur aan de lader op je nachtkastje. Hoe kan het dan toch zo zijn dat sommige luxe hotelkamers geen nachtkastjes hebben?!

2. Heel veel handdoeken

In een hotel wil je nu eenmaal wat meer luxe dan je thuis gewend bent. Dat vertaalt zich in het gebruik van handdoeken: het liefst gebruik je er lekker veel. Zo kan je af en toe een schone pakken. Hoe irritant is het dan als je maar één grote en één kleine handdoek per persoon hebt? In kosten zal het toch niet zoveel uitmaken, een handdoek meer of minder?

3. Verduisterende gordijnen

Mensen boeken hotelkamers om te slapen. Dan zou je denken dat een hotel er alles aan doet om het jou zo makkelijk mogelijk te maken om ook daadwerkelijk te kunnen slapen. Met verduisterende gordijnen bijvoorbeeld, mensen slapen nu eenmaal beter in het donker. Dus luxe hotels: graag in iedere kamer verduisterende gordijnen.

4. WiFi

Hoe het toch zo kan zijn dat sommige hotels nog geen WiFi hebben is echt onbegrijpelijk. Ze zijn er toch nog steeds, WiFi-loze hotels. Ook de hotels die er zonder blikken of blozen 10 euro per dag voor durven vragen moeten zich schamen. Gasten kunnen niet meer zonder, dus WiFi zou echt niet mogen ontbreken.

5. Badjassen

Hoe fijn is het als je uit de douche komt om even een lekker zachte – veel te grote – badjas aan te trekken? Badjassen horen bij luxe en zouden dus niet mogen ontbreken vind ik. Het klinkt misschien een beetje verwend, maar het zal de beleving van de gast echt ten goede komen door een lekkere zachte badjas op te hangen.

6. (gratis) Water

Een flesje water van 3 euro?! No way! Water zou gratis beschikbaar moeten zijn, of in ieder geval 1 flesje. Het kost de hotelier misschien 25 eurocent, wat echt geen reden is om geen gratis flesje water op de kamer te zetten. In landen waar je niet uit de kraan kunt drinken zou dit echt bij de basisuitrusting van een hotelkamer moeten horen.

7. Een (goede) föhn

Vooral dames zullen dit met me eens zijn: een (goede) föhn hoort ook bij de basis. Niet zo’n Amerikaans ding dat aan de muur vast zit, maar gewoon een goede. Moeten föhnen met een slechte föhn zonder een beetje power is echt een marteling voor vrouwen met lang haar.

8. Privacy

In Parijs is het me al een paar keer overkomen. Ik boekte een mooi en luxe kamer in een designhotel in de Marais, een van de leukste buurten van Parijs. Blijkt dat de badkamer een houten klapdeurtje heeft. Niet handig is als je voor het eerst een weekendje weg bent met je geliefde. Met name op het toilet wel je wat privacy kan gebruiken, toch? Of wat dacht je van ramen in de badkamerdeur. Hoe mooi ook, een luxe hotelkamer hoort de gast privacy te kunnen bieden.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Bijzondere hotels

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Dit zijn de 8 mooiste hotels in de Alpen

Zoek je een bijzondere plek om te overnachten in de Alpen? Wij hebben de acht mooiste hotels in de Alpen voor je op een rij gezet, in Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Zet deze hotels maar op je bucketlist w...

Algemeen11.04.2024

Dit zijn de 8 mooiste hotels in de Alpen

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje rijden is een heel eind, dat de meeste mensen het liefst in twee (of drie) keer doen. Een tussenstop is vaak een hele praktische oplossing om de reis aangenamer te maken, maar waarom zou je niet kiezen voor een hele toffe tussenstop, zodat de hele reis als écht vakantie aanvoelt?

Zomer09.04.2024

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

In West-Zweden, met de stad Göteborg als toegangspoort, ligt een waanzinnige outdoor-bestemming op je te wachten. Een indrukwekkende kustlijn met rotsachtige eilanden wordt afgewisseld met oerbossen en heldere meren in...

Zomer21.08.2023

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië

Wallonië, het zuiden van België, is een fantastische vakantieregio. Omdat het zo dichtbij is, en zo veelzijdig, is het het hele jaar door de perfecte plek om er even tussenuit te gaan. Waar je gaat overnachten? Missch...

Ontspanning01.04.2023

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

De Gooi en Vechtstreek is een van de meest verrassende regio's van Nederland. Langs de rivier de Vecht vind je misschien wel de mooiste landhuizen die ons land rijk is. De pracht en praal spat er vanaf. Het is een regio...

Ontspanning25.02.2023

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

aan de Vecht in Nieuwersluis
Bijzondere accommodaties in Zweden: slapen in een drijvend hotel en boomhut

Zweden zit vol bijzondere accommodaties om te overnachten. Het is bijna zonde om tijdens je vakantie hier niet minstens één van die unieke plekken zelf te bezoeken. In de regio Dalarna vind je bijvoorbeeld een drijvend...

Algemeen20.01.2023

Bijzondere accommodaties in Zweden: slapen in een drijvend hotel en boomhut

Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve

Soms kom je een droomplekje tegen waarvan je denkt, bestaat dit echt? Een plek waar het vrijwel altijd mooi weer is, op een schitterende locatie, waar alles nét anders is maar toch lijkt te kloppen. En dat ook nog midd...

Zomer15.08.2022

Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve