Stedentrips30.07.2014

10 tips om geld te besparen in Parijs


Drankjes aan de bar en gratis naar het Louvre

Dat Parijs mijn favoriete stad aller tijden is, is geen geheim meer. Al is Parijs ook een dure stad. Iedere bezoek aan Parijs, hoe kort ook, kost altijd meer dan de bedoeling was. Geld besparen in deze stad is echt wel mogelijk, je moet alleen weten hoe. Daarom 10 tips om geld te besparen in Parijs

1. Het Louvre is gratis op de eerste zondag van de maand

In de maanden oktober tot maart is het Louvre op de eerste zondag van de maand gratis, je hoeft dan niet te betalen om binnen te komen. Natuurlijk is het er dan ontzettend druk, dus je moet wel wat meer geduld hebben, maar pak je de ingang onder het Louvre, via Carrousel du Louvre dan is de rij vaak korter dan die boven de grond bij de bekende glazen piramide.

2. Wandelen

Parijs is een vrij grote stad, maar toch liggen de hotpots dichter bij elkaar dan je denkt. De Eiffeltoren, Arc de Triomphe, het Louvre, de Notre Dame, de Bastille: je kunt het allemaal in één wandeling bekijken. Probeer dus zoveel mogelijk te wandelen en zo kosten te besparen voor het openbaar vervoer. Al is openbaar vervoer niet kostbaar in Parijs, maar door te wandelen houd je die euro’s wel op zak.

3. Fietsen

Ben je toch niet zo’n fan van wandelen, huur dan een fiets. Zo zie je ook nog veel meer van de stad én dat nog goedkoop ook. Huur een Vélib, zoals de huurfietsen hier heten. Er zijn meer dan 20.000 fietsen, verspreid over 1.800 locaties te huur. Een dagpas kost 1,70 euro, en voor 8 euro fiets je een hele week door Parijs.

4. Gratis bezienswaardigheden

Je kunt heel veel bezienswaardigheden in Parijs bezoeken, zonder dat het je geld kost. De Eiffeltoren is vanaf de grond zeker ook indrukwekkend. De Sacré Coeur en Notre Dame mag je kosteloos bezoeken en een wandeling over de Champs Elysées naar de Arc de Triomphe kost je ook geen geld.

5. Leeg flesje meenemen

Heb je geen zin om hoge prijzen te betalen op Parijse terrasjes? Neem dan een leeg flesje mee en vul dat op openbare plekken met kraanwater. Het water in Frankrijk is schoon genoeg om te drinken, maar zodra je een bordje ‘Eau non portable’ ziet staan moet je een ander kraantje zoeken.

6. Shoppen? Ander keertje

Als je ergens goed kunt shoppen, dan is het in Parijs wel. Het is niet voor niets de stad van de mode. Daarmee is het ook een dure stad om te shoppen, wat je dus beter kunt overslaan. Met name Rue du Faubourg-Saint Honoré, Rue Cambon en de omliggende straten kun je het beste vermijden. Dan kom je ook niet in de verleiding om veel geld uit te geven, waarmee je bezoek aan Parijs veel te kostbaar wordt.

7. Vermijd hotels

In een wereldstad als Parijs zijn honderden hotels te vinden, de een duurder dan de ander. Maar niet overal is de kwaliteit goed, en soms betaal je veel te veel voor wat je krijgt. Zoek naar alternatieve manieren om te overnachten, zoals bijvoorbeeld Airbnb, een hostel of ga couchsurfen (bij iemand thuis op de ‘bank’ slapen). Als je toch liever in een hotel slaapt, kies dan voor een hotelketen in plaats van een los hotel, omdat de ketens vaak wel beter zijn in het goedkope segment.

8. Gratis WiFi

Bij Starbucks en McDonald’s is gratis WiFi beschikbaar, en daar zijn er een hoop van! Zet je dataroaming uit en maak zoveel mogelijk gebruik van het gratis internet, dat scheelt weer wat geld op je telefoonrekening.

9. Drankjes aan de bar

In deze stad geldt een bijzonder principe: hoe dichter je bij de bar zit, hoe goedkoper. De meters die de obers moeten lopen zijn in de prijs inbegrepen. Een drankje op de eerste rij van het terras is dus het duurste drankje. Een drankje aan de bar is het goedkoopst. Drink dus zoveel mogelijk drankjes aan de bar.

10. Boek vooruit en niet last minute

Blijf sites met reisaanbiedingen goed in de gaten houden en boek je reis ver vooruit. Dat is voordeliger dan op het laatste moment een reis boeken. Treintickets en vliegtickets zijn ver vooruit een stuk voordeliger dan op het laatste moment, dus zo kunt je weer wat geld besparen om in Parijs uit te geven aan leuke dingen! 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Parijs

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Parijs is wat mij betreft de leukste en allermooiste stad ter wereld! Je zult er nooit uitgekeken raken. Parijs is de stad van de mode en van de culinaire tradities. Van de Franse ba...

Stedentrips17.06.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

In de zomer van 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. En dat belooft nu al een spektakel te worden. Het is, na Rio de Janeiro en Tokyo, tof dat dit bijzondere evenement weer in Europa plaatsvindt. Menig sportliefhebber wil erbij zijn. Maar hoe doe je dat? Zijn er nog kaarten beschikbaar? Waar ga je slapen? Hoe zit het met vervoer? Als je naar de Olympische Spelen in Parijs wil, is dit wat je moet weten.

Algemeen22.01.2024

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

Waar ga je slapen? Parijs heeft zoveel mooie, sfeervolle en luxe hotels. Welke hotels zijn ook goed betaalbaar? Of welke hotels zijn zó mooi dat je er misschien wel wat meer voor over hebt? Ik heb een mix gemaakt van bijzondere, fijne én betaalbare hotels. Deze hoteltips komen goed van plan als je een weekendje Parijs boekt.

Stedentrips07.01.2024

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

Mijn liefde voor Parijs kent geen grenzen. Het is de mooiste stad ter wereld, waar je honderd keer naartoe kunt gaan en nog steeds zal Parijs je blijven verrassen. Iedere keer weer word ik naar Le Marais gezogen, de leuk...

Stedentrips20.05.2023

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

de leukste wijk van Parijs
Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Steeds meer mensen rijden elektrisch, een goede, duurzame ontwikkeling. Maar hoe eenvoudig en comfortabel is het om met een elektrische auto op vakantie te gaan of een weekend tripje? Met een elektrische auto naar Parijs...

Algemeen08.03.2023

Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een van de meest iconische steden ter wereld, met een schat aan culturele bezienswaardigheden. Als je een bezoek aan Parijs plant, dan wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk van alles zien. Zeker als het je eers...

Stedentrips07.03.2023

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Wie 30 seconden naar de serie Emily in Paris kijkt, wil maar één ding: ook naar Parijs. Hierin zie je namelijk Parijs op haar allermooist. Ook in seizoen 3 van Emily in Paris komen weer een hoop toffe plekken voorbij d...

Stedentrips05.01.2023

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen

We deden het vroeger al met mijn ouders: een dagje naar Parijs. ’s Morgens vroeg weg en ’s avonds laat weer thuis. Het is een van de voordelen van in het Zuiden wonen: de rit naar Parijs duurt niet zo lang. Vanuit Br...

Stedentrips02.08.2022

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen