Algemeen30.04.2015

De 10 mooiste skylines ter wereld


Pak je bucket list erbij en vul ‘m aan met deze 10 mooiste skylines ter wereld. Want deze wil je allemaal met eigen ogen zien. In willekeurige volgorde!

1. Tokio, Japan

De Japanse hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Centraal op iedere foto van de skyline van Tokio staat de Tokyo Tower, zeg maar de televisietoren van Japan. Zodra het donker wordt is de Tokyo Tower prachtig verlicht, wat de skyline nog veel mooier maakt.

Tokio, Japan
Tokio, Japan

2. Chicago, Verenigde Staten

Gigantische wolkenkrabbers markeren de skyline van de Amerikaanse stad Chicago. Je kunt er met een helikopter een rondvlucht maken, een vrij prijzige attractie die je wel een spectaculair uitzocht geeft op deze beroemde skyline.

Chicago, Verenigde Staten
Chicago, Verenigde Staten

3. New York City, Verenigde Staten

De skyline van New York City – of eigenlijk die van Manhattan – herken je uit duizenden. Het uitzicht is het mooiste aan het water in Brooklyn of vanaf de Brooklyn Bridge. Empire State Building, The Rock en het World Trade Center springen er natuurlijk uit.

New York City (Manhattan), Verenigde Staten
New York City (Manhattan), Verenigde Staten

4. Hongkong, China

Sommige skylines zijn overdag op z’n mooist, maar die van Hongkong moet je ’s avonds zien als het donker is. Honderden wolkenkrabbers en duizenden lichtjes markeren de stad. Een fascinerend uitzicht waar je uren naar kunt kijken.

Hongkong, China
Hongkong, China

5. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Om van de skyline van Dubai te kunnen genieten moet je een stukje het water op. Absolute boegbeeld is natuurlijk de Burj Khalifa, nog steeds de hoogste toren ter wereld.

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

6. Sydney, Australië

Het opvallendste gebouw van de skyline van Sydney is geen wolkenkrabber, zoals bij andere skylines. Boegbeeld van het uitzicht is Sydney Opera House, in de haven van Sydney. Neem je de ferry naar Manly, dan kun je de mooiste foto’s van het uitzicht maken.

Sydney, Australi\u00eb
Sydney, Australië

7. Kuala Lumpur, Maleisië

Ook dit uitzicht herken je uit duizenden! De skyline van Kuala Lumpur wordt gemarkeerd door wereldberoemde The Petronas Twin Towers, twee gigantische torens in het centrum van Kuala Lumpur. Met 452 meter hoogte kun je deze niet over het hoofd zien.

Kuala Lumpur, Maleisi\u00eb
Kuala Lumpur, Maleisië

8. Shanghai, China

China’s grootste stad Shanghai heeft ook een prachtige skyline die behoort tot de 10 mooiste van de wereld. Toekomstig boegbeeld van de skyline van Shanghai is de Shanghai Tower. Een gigantische toren van 632 meter hoogte, die op dit moment nog niet helemaal voltooid is. Dat zal ergens eind 2015 zijn. Neemt niet weg dat het uitzicht op Shanghai nu al fantastisch mooi is!

Shanghai, China
Shanghai, China

9. Singapore

Het is de duurste stad ter wereld, maar ook een met een prachtige skyline. Ook hier zie je gigantisch hoge wolkenkrabbers met voor velen onbetaalbare hotels, die vooral ’s avonds in het donker prachtig verlicht zijn.

Singapore
Singapore

10. São Paulo, Brazilië

De laatste in deze top 10, maar absoluut niet de minst mooie: de skyline van São Paulo in Brazilië. Het is de grootste stad in Zuid-Amerika en is met meer dan 20 miljoen inwoners ook een van de grootste steden ter wereld. De skyline São Paulo wordt gedomineerd door maar liefst meer dan 18.000 gebouwen die minimaal 15 verdiepingen hoog zijn.

S\u00e3o Paulo, Brazili\u00eb
São Paulo, Brazilië

Foto credits: Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.