Algemeen17.09.2014

De 5 vreemdste monumenten ter wereld


Soms loop je door een stad en zie je een momument dat je totaal niet begrijpt, waarbij je je echt afvraagt of de kunstenaar die het bedacht heeft wel alles op een rijtje had. Om eerlijk te zijn vind ik bijvoorbeeld Manneke Pis in Brussel ook zo’n monument. Als je er goed over nadenkt dan is een plassend jongetje best wel vreemd. En zo zijn er nog veel meer vreemde monumenten over de hele wereld. De meest vreemde vormen samen deze top 5.

1. Kindlifresserbrunnen in Bern, Zwitserland

Het idee is vreemd en de uitvoering misschien nog wel vreemder. In Bern in Zwitserland staat een fontein met de naam Kindlifresserbrunnen, oftewel de kindeterfontein. De reus eet de kinderen in dit monument ook echt op. Niet echt een gezellig monument waar je met kleine kinderen voorbij loopt.

Kindlifresserbrunnen, de reus die kinderen eet
Kindlifresserbrunnen, de reus die kinderen eet

2. Sint Wenceslas op een dood paard in Praag, Tsjechië

Een beschermheilige op een ondersteboven hangend paard, je moet er maar opkomen. In Praag in Tsjechië is het momument te bewonderen. Je vindt dit bizarre kunstwerk in Lucerna Palace in het centrum van Praag.

Een dood paard in Praag
Een dood paard in Praag

3. Carhenge in Alliance, Verenigde Staten

Je kent wellicht Stonehenge wel, een monument uit de steentijd in Engeland. In de Verenigde Staten hebben ze dit monument nagebouwd met oude Amerikaanse auto’s. Je vindt Carhenge in de staat Nebraska, waar sinds 2006 zelfs een speciaal Visitor Center gevestigd is om bezoekers van dienst te zijn.

carhenge
carhenge

4. Boll Weevil Monument in Enterprise, Verenigde Staten

Dit vreemde kunstwerk is opdragen aan een insect (boll weevil oftewel de kever) dat de katoenoogst in 1915 heeft verwoest. Omdat kantoenplanten geen bestaansrecht meer hadden, kwam H.W. Sessions met het idee om op het land pinda’s te verbouwen. Het was de redding van Alabama dat anders financieel ten onder was gegaan. Een mooi verhaal, maar het blijf toch echt een vreemd monument.

boll_weevil_monument
boll_weevil_monument

5. The Headington Shark in Headington, Engeland

Een haai die het dak van een huis doorboort, head first. Hoe bizar het kunstwerk ook is, er zit wel een diepere gedachte achter die bezoekers moet laten terugdenken aan de atoombom op Nagasaki. Een paar jaar geleden is het monument nog opgeknapt dus de komende jaren kun je nog genieten van dit vreemde monument.

headington_shark
headington_shark
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.