Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops


Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een optie, maar wij gaan voor een route door Nederland die vooral draait om ontspanning. Mooie wegen en toffe stops onderweg: genieten is de doelstelling.

Tip: ben je gek op roadtrips? Bekijk dan dit nu reisboek Waanzinnige Roadtrips met 20 toffe routes!

Roadtrip Nederland: de leukste route

Mijn roadtrip start in het zuiden waarbij ik Breda als startplaats neem. Jij kunt natuurlijk gewoon je eigen woonplaats als vertrekpunt nemen en op een ander moment in deze route instappen. Er zitten in ieder geval een paar zekerheden in. Natuurlijk willen we nu wel eens de X-factor zien van de Zaanse Schans, een ritje over de afsluitdijk maken, ontdekken hoe leuk varen in Giethoorn is en de zonsondergang op de Posbank bij Rheden zien. En weet jij waar je de Sahara van Nederland kunt vinden? Al deze stops bij elkaar leveren in Google Maps een route op van minimaal 550+ kilometers. Kies in je navigatie kiezen voor ‘vermijd snelwegen’. Je gaat er zo veel langer over doen, maar daar krijg je wel heel wat verrassingen voor terug. Doen dus!

  • De complete route is 1.300 kilometer – maar die kun je natuurlijk inkorten of langer maken
  • Reisduur: trek er 5-7 dagen voor uit, dan kun je op je gemak de leukste plekken in Nederland ontdekken
  • Reistijd: van april tot oktober is deze roadtrip het leukst om te doen
  • Hoogtepunten: Groningen en de Posbank

Elektrisch rijden in Nederland

De andere uitdaging is om deze bucketlist-roadtrip door Nederland dan ook maar meteen in een duurzame auto te doen. Eentje met een stekker, dan zijn we ook af van de discussie dat lange ritten met een elektrische auto lastig zijn. Om daar dan nog maar een extra dimensie aan te geven rijden we deze roadtrip door Nederland met de populaire MINI Electric. Een elektrische auto met een ‘range’ van zo’n 180 kilometer – afhankelijk van je rijgedrag. Dat bij elkaar is wel een leuke uitdaging als je ook niet als een malle door het land wil rijden. Deze roadtrip werd dus vooral een gevoelskwestie en had niet een harde planning om overal op de gewenste tijd te zijn. Je moet uiteindelijk vooral genieten.

Tip: zo’n roadtrip door Nederland moet je bij voorkeur wel doen op zonnige dagen. Dat is ons landje echt op z’n mooist. Voor de globale route (er ontbreken een aantal punten) in Google Maps klik hier.

De leukste route voor een roadtrip door Nederland
De leukste route voor een roadtrip door Nederland

1. Zierikzee: stad met 500 monumenten

Natuurlijk moet je stoppen in de provincie Zeeland. Zierikzee is onze eerste stop tijdens deze roadtrip door Nederland. De stad staat vooral bekend om zijn ruim 500 monumenten. Ze allemaal bezoeken is niet nodig, de bekendste zijn o.a. het Gravesteen, het Burgerweeshuis en de Dikke Toren zijn. Zierikzee is daarnaast ook een leuke en gezellige winkelstad met veel lokale boetieks in oude pandjes die de stad de eigen sfeer en karakter geven. De leukste wandeling maak je vanuit het centrum langs de haven.

Een absolute must is om even ergens een terrasje te pakken en naast drinken en als lekkernij een Zeeuwse Bolus te bestellen. Zorg dat je tijdens het maken van deze roadtrip alle culinaire specialiteiten uit de regio proeft, dan wordt het ook nog een lekker reisje om te maken.

lees hier meer tips om te doen in Zierikzee

Vanuit Zierikzee loopt de route naar Rotterdam. De mooiste weg om te rijden is die over de Oosterscheldekering. De 9 kilometer lange waterkering, bestaande uit 65 enorme betonnen pijlers met daartussen enorme schuiven die storm of springvloed dicht kunnen is echt een beleving. Links zie de zee die beukt tegen de wanden van de dam en rechts het je een prachtig zicht op het natuurgebied van de Oosterschelde. Er is een bezoekerscentrum met een informatie- en attractiepark en voor liefhebbers van mosselen, wellicht een leuke extra stop op de route.

Begin de reis in Zeeland, met een stop in het leuke stadje Zierikzee
Begin de reis in Zeeland, met een stop in het leuke stadje Zierikzee
Bekijk de Oosterscheldekering van dichtbij
Bekijk de Oosterscheldekering van dichtbij

2. Rotterdam: de hipste stad van Nederland

Rotterdam heeft zich de laatste 15 jaar meer en meer ontwikkeld als een hippe stad die bol staat van kunst en cultuur. Inmiddels is de stad wereldwijd steeds beroemder aan het worden vanwege de moderne architectuur en inmiddels vele wolkenkrabbers. Het is de stad van de Euromast, de Erasmusbrug, de Markthal en de SS Rotterdam, de grootste oceaanstomer ooit die in Nederland is gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn ligt aan de kade van Katendrecht. Hier vind je ook de Kop van Zuid, culturele hotspot van Rotterdam en een walhalla voor architectuurliefhebbers. Hier is ook de vermaarde cruise-terminal waar de grootste cruiseschepen ter wereld aanleggen. Het is tevens de beste plek om van de skyline van Rotterdam te genieten. Wat drinken of eten doe je hier bij Hotel New York.

▸ Tip: wil je langer in Rotterdam blijven, boek dan een nachtje in Morgan & Mees Rotterdam, een super tof hotel midden in het centrum!

Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam

Extra stop in Leiden: de geboortestad van Rembrandt van Rijn

Je komt er langs, dus het is altijd leuk – als je de tijd hebt – om een extra stop te maken. En wel in de stad Leiden die internationaal bekend staat als dé studentenstad van ons land, mede te danken aan de oudste universiteit van Nederland. Het is natuurlijk ook de geboortestad van Rembrandt van Rijn, nog beroemder dan de stad zelf. Leiden is ook een stad waar we waarschijnlijk heel vaak langs rijden maar dat is zonde.

Het oude centrum van stad, met z’n monumentale panden, vele musea, de Koornbrug, het Naturalis met 42 miljoen objecten en één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld, de bekende Pieterskerk en de Hortus Botanicus Leiden, de oudste botanische tuin van Nederland. Er is in Leiden echt zoveel te doen en zien. Bedenk dat we dit lijstje moeiteloos drie keer zo lang hadden kunnen maken. Leiden is nu een tussenstop voor onze roadtrip, maar is ook leuk genoeg voor een compleet weekendje cultuur snuiven.

Tip: wil je overnachten in Leiden dan is ExLibris Boutique Hotel een aanrader!

De Oude Sterrewacht in het voormalige observatoriumgebouw van de Universiteit Leiden.
De Oude Sterrewacht in het voormalige observatoriumgebouw van de Universiteit Leiden.

3. De Zaanse Schans: de ultieme publiekstrekker

De Zaanse Schans is een mateloos populaire bestemming in Nederland en inmiddels een must-see voor alle toeristen die ons land bezoeken. Als je er nog nooit bent geweest ben je verbaasd over de bezoekersaantallen. De Zaanse Schans is immers niet veel groter dan een pittoreske dijkje met werkelijk schitterende molens en een leuk straatje met oud-Hollandse huisjes die kenmerkend zijn voor de Zaanstreek. Eigenlijk is het soort mini-dorpje dat je even terug zet in de tijd.

De locatie is goed voor een slordige 2,5 miljoen bezoekers per jaar. Volgens de cijfers komt daarvan 90 procent uit het buitenland. Op een zonnige, doordeweekse dag is het er ondanks het mooie weer heerlijk rustig. Het is wel het beeld dat buitenlanders van Nederland hebben. De Zaanse Schans is niet groot maar wel meer dan een bezoekje waard.

Tip: wil je meer pittoreske molens zien? Plan dan Kinderdijk in als tussenstop in je roadtrip Nederland, dat past zeker ook goed in deze route.

Meer Nederlands kan bijna niet, nou ja koeien!
Meer Nederlands kan bijna niet, nou ja koeien!
Een van de prachtige molens op de Zaanse Schans
Een van de prachtige molens op de Zaanse Schans

4. Volendam: het beroemdste vissersdorp van Nederland

Van de Zaanse Schans naar het beroemdste vissersdorp van Nederland, Volendam, is niet echt ver. Volendam, gelegen aan het Markermeer, heeft zijn eigen cultuur, al was het vandaag alleen maar om de grote lijst van Volendamse artiesten en natuurlijk de palingsound. Volendam is net als de Zaanse Schans een begrip voor miljoenen buitenlandse toeristen. Die komen vooral om te kijken naar de in klederdracht gestoken inwoners, de beroemde vissershuisjes en om iets te scoren in een van de vele souvenirwinkels.

Op de beroemde dijk bij de haven in het zonnetje is het gemoedelijk en gezellig. En dat schijnt zo het hele jaar te zijn volgens een lokale visboer. “Het is hier het hele jaar leuk hoor”. Je auto parkeren is wel een uitdaging en in het centrum niet mogelijk. Het is in iedere geval ook een leuke stop om hier wat eten. Visliefhebbers vinden het waarschijnlijk een feestje.

Tip: al te vaak in Volendam geweest? Een perfect alternatief is het verderop gelegen Monnickendam.

Het Volendams Museum
Het Volendams Museum
De dijk en haven bij Volendam
De dijk en haven bij Volendam

5. Den Helder: het noordelijkste puntje

Vanuit Volendam rijden we naar Den Helder. De aanbevolen route is via de N247 naar Hoorn en daarna via de N241 en N9 richting het noordelijkste puntje op het vasteland en omgeven door de Noordzee, de Waddenzee en het Marsdiep. Rijden door dit Noord-Hollandse landschap met een strakblauwe lucht is een feest op zich. Den Helder is de maritieme stad van Nederland waar zich ook onze marinebasis bevindt. Zo’n beetje de hele stad draait hierom, met als hoogtepunt het Marinemuseum. Hier liggen de drie beroemde museumschepen. Het pantserschip Schorpioen, de mijnenveger Abraham Crijnssen en de 78 meter lange onderzeeboot de Tonijn.

Dit alles op korte afstand van de veerboten die je in slechts 20 minuten naar Texel overzetten. Dat is een hele goede optie – als je een extra dagje aan je roadtrip toe wilt voegen – om ook deze boot te nemen. Naast bezienswaardigheden als Fort Kijkduin in Den Helder kun je ook gaan wadlopen in Hippolytushoef.

Standbeeld van de Nederlandse architect Dudok op de Afsluitdijk
Standbeeld van de Nederlandse architect Dudok op de Afsluitdijk
Afsluitdijk met zicht op Noord-Holland
Afsluitdijk met zicht op Noord-Holland

Rijden over de Afsluitdijk: al bijna 90 jaar jong

Vraag gerust eens om je heen wie er wel is over de 32 kilometer lange Afsluitdijk (tussen het zoete IJsselmeer en de zoute Waddenzee) heeft gereden. Het zal je tegenvallen, want heel wat Nederlanders moeten dat ritje nog eens maken. Toch is een oversteek van de Afsluitdijk meer dan de moeite waard als je ook even halverwege bij het Vlieter Monument van de beroemde Nederlandse architect Dudok een stop maakt.

Even de loopbrug opklimmen biedt je een prachtig uitzicht in beide richtingen. Aan het einde van de Afsluitdijk vind je het Kazemattenmuseum Kornwerderzand.

Een Tonijn van 78 meter lengte, het bezoeken waard.
Een Tonijn van 78 meter lengte, het bezoeken waard.
Wadlopen of Wattlaufen, kies maar..
Wadlopen of Wattlaufen, kies maar..

6. Uitwaaien op Texel

Hoe leuk is het om een extra dagje te reserveren tijdens deze roadtrip voor een verblijf op Texel? Hier maak je tevens kennis met de Waddenzee, nummer 5 op de ranglijst van de zeven nieuwe Wereldwonderen wereldwijd. Het is het grootste getijdensysteem op aarde en de plek waar je oog in oog met zeehonden kunt komen te staan. Texel is het grootste Waddeneiland en zomers een populaire bestemming.

Plekjes die zeker moet gaan bezoeken zijn de vuurtoren van Texel vanwege zijn unieke uitzicht. Het is de enige vuurtoren in Nederland waar je aan drie kanten over de zee uitkijkt. Verder zijn De Slufter, een uniek natuurgebied, de dorpjes Oosterend (aanrader) en het pittoreske Oudeschild echte aanraders. Ook een bezoek aan Texelse brouwerij is een leuk uitstapje. Vroeg in de ochtend kun je dan weer met de boot terug richting Den Helder waarna de afsluitdijk op het programma staat.

▸ Tip: Bijzondere hotels zijn er op dit leuke eiland volop! Boutique Hotel Texel in de Cocksdorp is een topplek om te verblijven.

Maak kennis met de natuurwonderen van de Waddenzee op eiland Texel
Maak kennis met de natuurwonderen van de Waddenzee op eiland Texel

7. Harlingen: het pareltje van Friesland

Na de Afsluitdijk rijden we Friesland binnen. Iets noordelijker ligt Harlingen. Waarom dit een van mijn favoriete Friese plekjes is weet ik niet maar het stadje blijft me wel aantrekken. Harlingen is een van de beroemde Elfsteden. Heel lang geleden schaatsen tienduizenden mensen hierlangs. Het lijkt ver weg. Hier ruikt je letterlijk de zilte zeelucht. Het is ook de plek waar de boten naar Vlieland en Terschelling vetrekken.

Wat Harlingen leuk maakt zijn vooral de werkelijk prachtige oude pakhuizen, de gezellige straatjes, terrasjes en vele restaurants. Het stadje is naast een serieuze havenstad ook gewoon leuk. Net als Texel is dat echt een tof plekje als je gaat voor een extra overnachting.

Harlingen is een plek om even te chillen, een wandeling te maken (het is ook de stad van zeehelden en verborgen schatkamers), lekker wat te gaan eten en vooral te genieten van de gezonde buitenlucht. In de winter kan het er door de wind overigens ijzig koud zijn en zal je beleving wat anders zijn als in hartje zomer.

Tip: wil je overnachten in Harlingen? Hier kun je Slapen in een Trechter, een van de meest bijzondere plekken ooit om te overnachten!

De haven van Harlingen
De haven van Harlingen

Extra stop: Groningen

Wil je de reis nog wat langer maken, maak dan óók een stop in de leukste grote stad in het noorden. Vanuit Harlingen raden we aan om de landelijke route richting Groningen te nemen over Dokkum. Je bent wat langer onderweg maar geniet dan wel van Friese en Groningse landschap. Groningen is de stad van de Martinitoren, het Groninger museum, de vele hofjes, het moderne Forum en de vismarkt. Het is stad die je uitdaagt voor een langer verblijf omdat er veel te doen en veel te zien is. Om de stad van bovenaf is te zien is het echt een aanrader omdat te doen vanaf het Forum. Hier heb je mooiste uitzicht van de stad Groningen en kijk je gelijk uit op de Martinitoren. Vanuit Groningen gaan we richting Giethoorn via Oosterwolde zodat je ook hier een groot deel binnendoor kunt rijden.

8. Giethoorn: het Venetië van het Noorden

Vanuit Friesland steken we rechtstreeks over naar de kop van Overijssel. Hier ligt Giethoorn, beter bekend als het Venetië van het Noorden. Of die vergelijking klopt is een heel ander verhaal. De waarheid is dat Giethoorn, gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, een bijzonder plekje in Nederland is, bestaand uit talloze kleine veeneilandjes waar vooral rietgedekte boerderijen op zijn gebouwd. Die kleine eilandjes zijn met ruim 170 houten bruggetjes aan elkaar verbonden. Het is een waar labyrint.

Bekend staat Giethoorn natuurlijk ook door zijn vele soorten van bootjes waarmee je tussen al die eilandjes heen kunt varen. Dan kun je zelf een fluisterboot huren of je laten varen door een gids. Het wordt pas echt als je dit laat doen in een typisch smal Gieters bootje, de zogenaamde ‘punter’ die vooruit wordt geduwd met een lange stok door een ‘punteraar’ zeg maar het Nederlandse woord voor gondelier. En die zingen ‘o sole mio’ maar dan wel in Venetië.

Na een behoorlijk lange rit kun je hier op het water een half uurtje ontspannen. Aan het einde van de dag is het er een behoorlijk stuk rustiger en heb je wat meer tijd om te genieten. In de weekenden kan het hier extreem druk zijn.

Peddel door Giethoorn in een punter
Peddel door Giethoorn in een punter

9. Hanzestad Elburg

Welkom in Hanzestad Elburg. De bewoners zijn er trots op een Hanzestad te zijn, maar weinig mensen weten eigenlijk nog wat het betekent. De korte uitleg: een Hanzestad is een stad die vroeger tot de Hanze behoorde. Die Hanze was een verbond tussen Noord-Europese handelssteden van de 13e tot de 18e eeuw. Door samen te werken in een verbond probeerden deze steden hun handel te beschermen en uit te breiden en daar was Elburg – gezien de gunstige ligging – er een van.

Wat je aan historie terug gaat vinden binnen de muren van het vestingstadje zijn een groot aantal musea. Verder vind je ook hier de kazematten, een van de oudste nog bestaande kanonkelders net als een muurhuisje waar de armste inwoners van Elburg woonden.

Vandaag is Elburg vooral een leuk stadje om even rond te wandelen en tijdens een roadtrip door Nederland ook een prima plek om iets te eten in de vele restaurantjes. Aanrader is restaurant ’t Olde Regthuys wat vroeger een soort rechtbank was. Het is ook stadje bekend bij liefhebbers van watersport en natuur. Ben je sportief dan kun je hier een kano of kajak huren, kyte- en windsurfen en natuurlijk zwemmen in het naast gelegen Veluwemeer.

Het gezellige centrum van Elburg
Het gezellige centrum van Elburg
Eten op 1.5 meter aan de waterkant
Eten op 1.5 meter aan de waterkant

10. Zonsondergang bij de Posbank op de Veluwe: het mooiste plekje van Nederland

Natuurlijk zijn er meer mooie plekjes in Nederland. Ze zijn waarschijnlijk ook niet te tellen. Maar als je je voorneemt een roadtrip door Nederland te maken en je wil onderweg op een bijzondere plek de zonsondergang zien, dan is bovenop bij de Posbank (90 meter boven NAP) op de Veluwe een van die adembenemende plekjes. Die moet je wel goed timen, zorg dat je ergens tijdens het gouden uurtje klaar zit en dat kan het genieten beginnen.

De zonsondergang op de Posbank is iets geweldigs. Het landschap verandert er van kleur. Letterlijk zittend op de Posbank denk ik toch even terug aan deze roadtrip. Een reis door een groen en waterrijk Nederland met een MINI Electric. Hoe dat precies ging lees je hier. Het was een schitterende dag in een prachtig landschap waar we best trots op mogen zijn. Er zijn zoveel mooie en leuke plekjes die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Met Travelvalley zijn we in meer dan 80 landen geweest, soms vergeten ook wij hoe mooi eigenlijk Nederland is.

 Als je eenmaal op de Veluwe bent is een bezoek aan het Kröller-Müller Museum een mooie aanvulling tijdens deze route. Hier vind je werken van o.a. Vincent van Gogh, Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Je kunt hier wandelen of een fiets pakken om te genieten van de prachtige natuur. 

Tip: de Veluwe is de perfecte plek om te overnachten. Ga voor de Wever Lodge in Otterlo, een bijzonder plekje!

Eindpunt bij de Posbank op de Hoge Veluwe
Eindpunt bij de Posbank op de Hoge Veluwe
Een landschap wat iedere minuut van kleur verandert
Een landschap wat iedere minuut van kleur verandert

Maastricht, Valkenburg en het Drielandenpunt

Na de Veluwe zijn we natuurlijk nog niet rond en de route gaat verder richting Limburg. Als je deze roadtrip door Nederland maakt kun je er eigenlijk niet omheen om ook af te zakken naar Zuid-Limburg en het Heuvelland. Een van de populaire plaatsen in het diepe zuiden, maar daarom niet minder leuk, is het Drielandenpunt bij Vaals tevens het hoogste punt van Nederland. Hier kun je even boven op de uitkijktoren klimmen of verdwalen in Labyrint van het Drielandenpunt. Hier mag je niet weg voordat je natuurlijk een Limburgse vlaai hebt gegeten.

Eenmaal in Zuid-Limburg moet je ook even genieten van de heuvels. Kies hier voor een route over Gulpen en Valkenburg richting Maastricht, de stad die meer dan een bezoekje waard is.

Overigens is Limburg zó leuk dat je er 2-3 dagen kunt blijven hangen om deze mini-roadtrip (van 250 kilometer) te maken.

Uniek in Nederland: een stukje Sahara in Brabant

Net als de Wadden zijn het natuurpark de Loonse en Drunense Duinen een bijzonder stukje Nederland. Het is zelfs een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa bestaande uit bos, heide en vooral veel zand. Omdat de wind hier ongestoord zijn gang kan gaan veranderd door de jaren dit prachtige landschap. Er zijn heel veel natuurpoorten die toegang geven tot de Loonse en Drunense Duinen. Aanrader is te kiezen voor de Roestelberg waar je vanuit de auto gelijk de hoge duinen in kunt klimmen. Je bent als je Drunen bent overigens op een steenworp afstand van Nederlands grootste publiekstrekker de Efteling. 

En dan is de route weer rond. Waar je ook begint en eindigt aan deze unieke roadtrip door ons eigen land, zolang je ‘m maar een keer doet. Je zult verrassend mooie plekjes ontdekken en ook de veelzijdigheid van ons kleine land weer opnieuw ervaren. Het wordt een hele toffe roadtip. Goede reis!

De Nederlandse Sahara in Brabant
De Nederlandse Sahara in Brabant
Mooier kunnen we niet afsluiten
Mooier kunnen we niet afsluiten

Roadtrip door Nederland maken

Heb jij zin om een roadtrip door Nederland te maken? Dan komen deze tips goed van pas!

Boek je reis
  • Heb je geen auto? Huur er dan een. Via Sunny Cars ben je 100 procent verzekerd.
  • Hotels in Nederland boek je het beste via Booking.com.
  • Of hou de aanbiedingen via Hotel Specials in de gaten.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Gerelateerde artikelen

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Dé bucketlist voor Nederland: wat je in eigen land gedaan moet hebben

De meeste bucketlists bevatten droomreizen van vooral verre bestemmingen. We vergeten ons eigen landje keer op keer. Maar ook hier zijn bijzondere plekken die je ook één keer in je leven gezien moet hebben! Daarom hebb...

Dagje Weg08.11.2021

Dé bucketlist voor Nederland: wat je in eigen land gedaan moet hebben

De leukste roadtrip door Limburg langs de 13 mooiste plekken

Limburg, onze meest zuidelijke provincie, is vooral bekend vanwege het heuvelland. Daar in Zuid-Limburg liggen immers de heuvels met bekende namen die we bij voorkeur toch bergen noemen. Denk maar aan de Gulperberg, de F...

Algemeen03.08.2020

De leukste roadtrip door Limburg langs de 13 mooiste plekken

Een roadtrip langs de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen

Een roadtrip door de Belgische Ardennen heeft je veel te bieden. Prachtige natuur en een geweldig landschap (zeker in het najaar), heerlijke stuurmanswegen en de kans om te genieten van je auto, want ook dat is onderdeel...

Ontspanning22.10.2018

Een roadtrip langs de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen

de 12 leukste stops

Verder lezen over Nederland

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Centraal in de Achterhoek vind je de stad Doetinchem. Wij gingen 24 uur op pad in Doetinchem en hebben de leukste dingen om te doen, te eten en te slapen voor je op een rijtje gezet.

Stedentrips19.06.2024

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Verder lezen over Roadtrip

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto