Algemeen21.10.2015

Dit zijn de wachttijden voor ’s werelds populairste attracties


Iedere wereldstad heeft populaire attracties die niemand wil missen. In Parijs zijn dat de Eiffeltoren en het Louvre, in New York City zijn dat het Empire State Building en het Metropolitan Museum of Art en in Londen de London Eye en de Tower of Londen. Al deze attracties of bezienswaardigheden zijn jaarlijks goed voor miljoenen bezoekers, maar misschien nog wel opvallender zijn de wachttijden om dit allemaal te kunnen zien. Er gaat namelijk behoorlijk wat tijd van vakanties verloren aan het wachten in rijen om musea in te mogen of om de hotspots van de stad met eigen ogen te zien. Deze infographic laat zien hoeveel tijd jij van jouw vakantie kwijt bent aan het bezoeken van populaire attracties in Londen, Parijs, New York City, Rome, Amsterdam en Barcelona.

wachttijden-attracties-wereldsteden
wachttijden-attracties-wereldsteden

Lang wachten voor Anne Frank Huis en London Eye

De winnaars in deze infographic – oftewel de bezienswaardigheden waarvoor je het langst moet wachten – zijn reuzenrad de London Eye en het Anne Frank Huis in Amsterdam, beiden goed voor een gemiddelde wachtrij van maar liefst 2,5 uur. De minst lange rij vind je in New York City: de wachtrij voor The Top of the Rock is slechts 30 minuten, en eigenlijk is dat nog veel leuker dan de top van het Empire State Building. De reden daarvoor is simpel: het Empire State Building is toch het meest iconische gebouw van New York City en wanneer je daar naar boven gaat is je uitzicht dan wel fantastisch, maar je ziet het gebouw zelf niet. Dat zie je wel wanneer je kiest voor The Top of the Rock. De wachtrij is daar ook nog eens een stuk korter (een uur korter zelfs) en die tijd kun je in New York zeker weten leuker doorbrengen dan wachtend.

De bezienswaardigheid die het meeste bezoek trekt is het Louvre in Parijs, daar komen maar liefst 10 miljoen bezoekers per jaar die allemaal de Mona Lisa willen zien. Tegenover zoveel bezoekers valt de wachttijd van een uur nog wel mee. Ga in ieder geval niet op de eerste zondag van de maand naar het Louvre, want dat is het gratis. Klinkt op zich goed natuurlijk, gratis het Louvre in, maar dat denken meer mensen en dus is het knetterdruk. Ga liever op een doordeweekse dag aan het einde van de middag of in de avond, dan is het een stuk rustiger!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.