New York City

New York City is een stad die je een keer met eigen ogen moet zien! Met boegbeelden als het Vrijheidsbeeld, The Empire State Building, de Brooklyn Bridge en Central Park is New York City een stad waar je je niet snel zult vervelen. Op gebied van cultuur is er hier heel veel te doen: bezoek musea als The Metropolitan Museum of Art en het Guggenheim museum. Ga shoppen op 5th Avenue en in SoHo en geniet van alle hotspots in deze stad zoals Times Square en Rockefeller Center.  

Zoveel te doen en zien in New York

De meeste mensen bezoeken New York één keer in hun leven. Dan moet je er dus voor zorgen dat je goed voorbereid bent, want je wilt absoluut niets missen in deze stad! Bedenk dus van tevoren goed wat je allemaal wilt doen en zien, er is namelijk heel erg veel. Ga je voor cultuur, of wil je juist de culinaire kant van de stad ontdekken? Shoppen moet je in ieder geval doen, want de hele stad is één groot shopwalhalla! Vergeet niet dat de Big Apple groter is dan alleen Manhattan en ontdek zeker ook de wijken daarbuiten, zoals Brooklyn en Harlem! Met Name Brooklyn is een wijk die je niet wilt missen, deze wijk barst van de leuke hotspots, parken, musea en winkels die de moeite waard zijn. En als we je nóg een tip mogen geven, probeer de stad dan zeker ook van bovenaf te bekijken. Bijvoorbeeld vanaf de Empire State Building of The Rock, op beide plekken heb je fantastisch uitzicht over de stad en voel je je echt on top of the world!

Tips voor reizen naar New York

Een stedentrip naar de Big Apple is het hele jaar door een aanrader. Houd er wel rekening mee dat het in de winter behoorlijk koud kan zijn, en in de zomer behoorlijk heet. De beste seizoenen om de stad te bezoeken zijn dus het voorjaar en het najaar. Met name het voorjaar is top, dan is ook Central Park op haar mooist. Het is dan heerlijk weer in de stad en kun je de hele dag buiten zijn. Precies wat je wilt, want er is gewoon heel veel te ontdekken hier. Trek er ook zeker een dag of 3-4 voor uit, want die dagen heb je zeker nodig om alle hotspots te kunnen ontdekken. 

Alle tips voor reizen en handige weetjes over reizen naar New York hebben wij voor je verzameld. Zoals de 15 coolste dingen om te doen in de stad, dingen die je juist niet moet doen, de leukste musea en tips voor waar je moet shoppen. Je vindt ze allemaal hieronder!