Algemeen29.01.2020

Dit zijn de zeven voordelen van het maken van groepsreizen


Ben jij van plan om in het nieuwe jaar een mooie reis te gaan maken? Ga je ver weg of blijf je in Europa? En overweeg je om een groepsreis te maken? Dan is het goed om te weten wat je van zo’n soort reis kunt verwachten. Dit zijn de zeven voordelen van het het maken van groepsreizen.

1. Je bent nooit alleen

De belangrijkste reden om te kiezen voor het maken van een groepsreis is dat je altijd mensen om je heen hebt. Je bent nooit alleen en dat is wel zo prettig als je in een land bent dat je wellicht niet (goed) kent. En ook wanneer je helemaal niet ver weg bent en juist in een bekend land bent, dan nog brengt het reizen in een groep een hoop voordelen met zich mee. Een groep mensen op reis brengt in ieder geval altijd gezelligheid met zich mee. Doordat je veel tijd met elkaar doorbrengt leer je elkaar ook vrij snel goed kennen. Het gebeurt regelmatig dat er tijdens groepsreizen bijzondere vriendschappen ontstaan. Tijdens een groepsreis worden vaak ook verschillende excursies aangeboden en ook die doe je samen met (een deel van) de groep. Dat maakt het gezelliger om ook tijdens de reis allerlei leuke dingen te ondernemen.

2. Het is nooit saai

Een van de leukste dingen van groepreizen is dat er in een groep altijd wel iets gebeurt. Het is nooit saai, waar je ook bent. Of je nu een avontuurlijke groepsreis door Costa Rica gaat maken of gaat duiken op de Malediven: met de mensen uit de groep om je heen is er altijd leven in de brouwerij. En dat is toch wel een van de grote pluspunten van een groepsreis. Vergeet niet dat alle deelnemers aan de reis net als jij even lekker weg zijn van thuis en er het beste van willen maken. Dat gaat zeker weten voor hilarische momenten zorgen!

3. Alles wordt voor je geregeld

Een van de belangrijke voordelen van een groepsreis is dat je zelf nagenoeg niets hoeft voor te bereiden. Dat wordt namelijk al voor je gedaan. Je hoeft zelf geen ingewikkeld reisschema uit te vogelen, geschikte vluchten of accommodaties te boeken en na te denken over wat je allemaal wel en niet wilt doen en zien. Boek je een groepsreis, dan wordt dat allemaal voor je geregeld en dat gemak is zeer prettig. Tijdens groepsreizen worden het vervoer, het verblijf en de activiteiten voor je geregeld zodat jij echt vakantie kunt vieren, samen met je reisgenoten. Zonder zorgen instappen en alles op je af laten komen, wie wil dat nu niet? En doordat je vaak zelf niet hoeft te rijden of je druk hoeft te maken over de planning, kun je volledig ontspannen en geniet je nóg meer van de reis.

Een groepsreis is n\u00f3\u00f3it saai
Een groepsreis is nóóit saai

4. Gedeelde herinneringen

Groepsreizen maken betekent dat je met meerdere mensen herinneringen creëert en dat maakt ze extra bijzonder. Wanneer je alleen op reis gaat dan mis je vaak iemand om je heen om bijzondere momenten mee te delen. Reis je in een groep dan deel je die momenten. En dat schept meteen ook een bijzondere band die de rest van de reis alleen maar gezelliger en leuker gaat maken.

5. Je ziet veel meer

Een groepsreis wordt altijd begeleid door een ervaren reisleider. En dat zijn nu net de mensen die juist heel veel weten over de omgeving en zo allerlei verborgen plekjes kennen die je anders nooit zou ontdekken. Gidsen zitten vaak bomvol goede verhalen, tips en anekdotes en weten precies waar je wel en niet naartoe moet gaan. In je eentje zou dat allemaal veel lastiger zijn om te ontdekken. Reizen in groepsverband worden ook altijd heel efficiënt ingedeeld zodat je het maximale haalt uit de tijd die je hebt. Dat wil niet zeggen dat je geen tijd voor jezelf hebt, maar juist dat de planning goed doordacht is en je niet onnodig tijd verliest. Je ziet in een groep dus veel meer.

6. Het is goedkoper dan alleen reizen

Wanneer je groepsreizen maken vergelijkt met alleen reizen, dan is een groepsreis een stuk goedkoper. Doordat je accommodaties en vervoer deelt ben je per persoon een stuk voordelig uit. Datzelfde geldt voor entree voor bepaalde attracties: groepen krijgen vaak korting en betalen minder dan mensen die alleen komen. Het is lastig te zeggen hoeveel goedkoper je uit bent in een groep, maar dat het goedkoper is, is zeker.

7. Het zijn géén datingreizen

Groepsreizen moet je overigens niet verwarren met singlereizen voor vrijgezellen. Dit zijn juist géén datingreizen maar reizen voor mensen die simpelweg liever niet in hun eentje op reis gaan. En daar heeft een eventueel vrijgezellen status niets mee te maken. Natuurlijk kan het voorkomen dat twee mensen verliefd worden maar dan is absoluut niet de insteek ervan.

Zelf een groepsreis ervaren?

Een groepsreis moet je simpelweg zelf een keer ervaren om de voordelen ervan in te zien. Het leuke aan de groepsreizen van Simi Reizen is dat bijna 60 procent van de mensen zich in zijn eentje opgeeft. Dat wil zeggen dat je dus niet in je eentje tussen de stelletjes of families terecht komt, maar juist vooral met mensen op reis gaat die zich ook alleen hebben opgegeven. Groepen worden ook ingedeeld op basis van leeftijd en interesses. En handig om te weten: Simi Reizen zorgt altijd voor Nederlandse reisbegeleiding.

Zoek jij een zonvakantie, actieve vakantie of verre reis? Kijk dan nu naar het aanbod van Simi Reizen!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Reistips

7 handige tips tegen een jetlag

Een jetlag kan heel vervelend zijn en je reis flink in de war gooien. Met deze 7 tips zorg je ervoor dat je optimaal bent voorbereid op het tijdsverschil.

Algemeen30.03.2024

7 handige tips tegen een jetlag

10 tips voor het boeken van een goedkope wintersport

Een wintersport kun je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Een hoop dingen heb je namelijk zelf in de hand, waarbij de bestemming, reisperiode en accommodatie al een heleboel bepalen. Lees onze tips door als je e...

Winter07.11.2022

10 tips voor het boeken van een goedkope wintersport

5 top tips voor digital nomads

Tijdens de pandemie hebben we ervaren hoe gemakkelijk het is om vanuit huis te werken. Nu je weer de wereld over kunt reizen is dit hét moment om als digital nomad aan de slag te gaan. Als dit altijd al je droom is gewe...

Algemeen07.04.2022

5 top tips voor digital nomads

Remote werken en reizen
Van plan om met de auto op vakantie te gaan? Lees dan deze tips!

De zomervakantie is iets waar je waarschijnlijk al reikhalzend naar uitkijkt. Niets zo fijn om alvast een volgende vakantie te plannen. Het voorbereiden van een vakantie kan al een ontspannen gevoel geven en het is vaak...

Algemeen30.03.2022

Van plan om met de auto op vakantie te gaan? Lees dan deze tips!

Inpaklijst en checklist voor reizen in coronatijd: dit moet je niet vergeten

Het inpakken van je bagage als je op reis gaat vergt nogal wat voorbereiding. Voor een nachtje of weekend is het nog niet zo moeilijk, als je langer wegblijft is een inpaklijst toch wel handig. Weet je in ieder geval zek...

Ontspanning09.12.2021

Inpaklijst en checklist voor reizen in coronatijd: dit moet je niet vergeten

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Staat het maken van een wereldreis ook bovenaan jouw bucketlist? Het is een droom van velen, om voor lange tijd op reis te gaan om veel van de wereld te kunnen zien. Misschien wil je zelfs wel alle continenten bezoeken t...

Algemeen31.03.2021

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Boekarest

Als je op citytrip wil gaan, is waarschijnlijk niet je eerste gedachte Boekarest, Roemenië. Een paar weken geleden heb ik vier dagen in deze stad doorgebracht en was compleet verrast. Deze stad is levendig, modern en je...

Stedentrips21.04.2020

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Boekarest

Alleen uit eten? Met deze vijf tips overleef je dat!

Voor sommige mensen is het een bucketlist-dingetje, terwijl anderen ervan gruwelen: alleen uit eten. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels ervaringsdeskundige ben op gebied van alleen uit eten. Voor mijn werk komt het namel...

Algemeen14.02.2020

Alleen uit eten? Met deze vijf tips overleef je dat!