Europa

Europa is het meest veelzijdige werelddeel. Ontdek hier de mooiste reizen die je door Europa kunt maken! Wij geven je de beste tips voor onvergetelijke vakanties in Europa.

Op vakantie in Europa

Europa, 'ons eigen werelddeel', is misschien we de meest fascinerende van allemaal. Wat een vakantie in Europa zo bijzonder maakt is dat je hier heel veel verschillende landen en culturen in korte tijd kunt ontdekken. De meeste landen in Europa zijn niet zo heel groot, op een paar uitzonderingen na, als je dat vergelijkt met andere werelddelen. Dat maakt Europa ook de perfecte vakantiebestemming voor een roadtrip.

De Europese Unie kent op dit moment 27 landen of lidstaten. Het complete werelddeel heeft in totaal 51 landen. Hoewel Europa een klein werelddeel is - alleen Australië is nog kleiner - is er heel veel te ontdekken. Eeuwenoude culturen, zoals die van de Grieken en Romeinen, maken dat je hier de perfecte culturele reis kunt maken. 

Ook op gebied van natuur is er veel te ontdekken. Berggebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën zijn indrukwekkend, maar ieder Europees land heeft zijn eigen natuurgebieden die compleet anders kunnen zijn dan in een buurland. Zeker de Scandinavische landen blinken uit als natuurbestemmingen. Populaire vakantiebestemmingen in Europa voor de zomer zijn Spanje, Griekenland, Turkije en Duitsland. Opkomend zijn de oostelijke landen zoals Kroatië, Albanië en Tsjechië.