Algemeen24.07.2014

Het goedkoopste en duurste terras van Nederland


Nijmegen het goedkoopst, Haarlem het duurst

Nu het echt zomer is in Nederland is het heerlijk om op het terras te zitten. Lekker genieten in de zon, een koud drankje erbij en mensen kijken: meer hebben we niet nodig op een zomerse dag. Prijzen op het terras kunnen echter behoorlijk verschillen. Daarom is er weer onderzoek gedaan naar terrasprijzen in Nederland, met als resultaat een overzicht van de goedkoopste en duurste terras van Nederland. Voor het goedkoopste terras van Nederland zit je goed in Nijmegen, Haarlem blijkt de duurste stad.

Nijmegen goedkoopste terrasstad

Het is niet het eerste jaar dat Nijmegen deze ‘prijs’ wint, al vier jaar eerder was Nijmegen de goedkoopste terrasstad van Nederland. Hier betaal je gemiddeld voor een rondje drank 18,77 euro. Een rondje bestaat in dit geval uit 2 koppen koffie, 2 glazen fris, 2 biertjes en 2 glazen rosé. Over het algemeen zijn de terrasprijzen met 2,4 procent gestegen, maar niet in Nijmegen. Daar zijn de terrasprijzen net zo hoog (of laag) als vorig jaar. Het is vooral rosé die in deze stad voordelig is. Hier betaal je 3,15 euro. Voor het goedkoopste biertje moet je echter naar het zuiden, naar het Brabantse Eindhoven. Daar kost een glas bier 1,92 euro en is daarmee het goedkoopst van Nederland.

Haarlem duurste terrasstad

In Haarlem betaal je het meest voor een rondje drank, gemiddeld 22,09 euro. Vorig jaar was Den Haag nog de duurste stad, maar nu is dat dus Haarlem. Andere ‘dure’ steden zijn ’s-Hertogenbosch, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Utrecht blijkt de stad te zijn waar prijzen het hardst stijgen, met gemiddeld 5,3 procent.

Populaire terrasdrankjes

Rosé is iedere zomer weer een populair terrasdrankje. Dit jaar zijn er een paar andere drankjes die ook populair zijn, zoals (zelfgemaakte) ice-tea, Radler, Aperol Spritz en Hugo. Al blijft ene koud glas bier voor velen natuurlijk het lekkerste drankje in de zomer!

Bron: Terrasonderzoek 2014.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.