Algemeen24.06.2015

Trend: kamperen in festivalsferen


Na de glamping-trend van de afgelopen jaren lijkt er een nieuwe trend op de camping te ontstaan. Gevoed door een generatie die op meerdaagse muziekfestivals noodgedwongen op een overvolle, maar o zo gezellige camping overnachtte. Dezelfde mensen zoeken deze sfeer nu op de oeroude Hollandse camping.

Er zijn inmiddels campings waar de typische festivalsfeer zelfs het uitgangspunt vormt. Daar is ruimte voor muziek, kunstzinnigheid en natuurlijk een gezellige borrel. Goed voorbeeld is Camping de Lievelinge in Vuren. Het terrein staat vol bijzondere overnachtingsplekken, er is een cocktailbar en het jaarlijkse openingsfeest is beroemd en berucht. Dit jaar kwam niemand minder dan Joost van Bellen draaien – in een silent disco wel te verstaan.

Kamperen in festivalsferen: d\u00e9 trend van nu!
Kamperen in festivalsferen: dé trend van nu!

Tentstock

Maar het gebeurt ook andersom, zoals op Tentstock. Dit is een festival dat op de camping zelf plaatsvind. Vorig jaar werd het voor het eerst georganiseerd en het bleek een doorslaand succes. Begin juli kun je weer een weekend lang op de camping bij Arnhem kamperen, terwijl je rond je tent muziek, literatuur, theater en kunst tegenkomt. Mocht je on trend willen zijn: er zijn nog kaarten beschikbaar.

Kamperen in festivalsferen gaat dus vooral over een relaxte sfeer, muziek en gelijkgestemde mensen die zowel van een feestje als de natuur houden. Zal deze trend doorzetten?

Foto credits: Fotolia.com.

Avatar foto
Rocco Stallvord

Rocco is ondernemer en wisselt dat af met avontuurlijke reizen naar opkomende bestemmingen. Hij probeert voor elk nieuw levensjaar een nieuw land te ontdekken en ligt inmiddels aardig op schema.

Verder lezen over Kamperen

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje rijden is een heel eind, dat de meeste mensen het liefst in twee (of drie) keer doen. Een tussenstop is vaak een hele praktische oplossing om de reis aangenamer te maken, maar waarom zou je niet kiezen voor een hele toffe tussenstop, zodat de hele reis als écht vakantie aanvoelt?

Zomer09.04.2024

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is.

Ontspanning04.04.2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de mooiste campings aan zee in Nederland. Geniet van de prachtige uitgestrekte kust, de mooie duingebieden en zandstranden in eigen land. Op deze campings is de zee altijd om de hoek!

Algemeen17.01.2024

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne

De Dordogne is een van de mooiste streken van Frankrijk. Zonder twijfel ook mijn favoriete Franse regio. Het leven is hier namelijk precies zoals het volgens mij zou moeten zijn: puur, gemoedelijk en het is er nu eenmaal...

Zomer08.01.2024

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Italië is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, veelzijdig land met sfeervolle steden vol historie, zonovergoten eilanden en heel erg lekker eten. De Toscaanse heuvels, de...

Zomer03.01.2024

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Kamperen in Limburg: ontdek Huttopia de Meinweg

Het campingconcept van Huttopia spreekt mij enorm aan. Luxe, kleinschalige campings op bijzondere plekken in natuur, met ruime plekken en toffe accommodaties om te huren. Dat is geen klassiek kamperen, maar ik ga niet p...

Zomer21.07.2023

Kamperen in Limburg: ontdek Huttopia de Meinweg

7 verrassende kampeerbestemmingen in Europa

Wie vroeger als klein kind al ging kamperen, zal de liefde voor de camping nooit meer verliezen. Hele dagen buiten zijn, de knusheid van een tent of caravan, iedere avond barbecueën. Als kamperen eenmaal in je bloed zit...

Zomer09.07.2023

7 verrassende kampeerbestemmingen in Europa

Kamperen in Karinthië: ontdek Nassfeld en de Pressegger See

Kamperen geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Iedere dag op de camping begint en eindigt met natuur om je heen. Barbecueën zo vaak als je daar zin in hebt, zwemmen, sporten en vooral veel ontspannen. Wie eenmaal besmet...

Zomer05.07.2023

Kamperen in Karinthië: ontdek Nassfeld en de Pressegger See