Barbados

Barbados is een bijzonder eiland in het Caribisch gebied, waar je misschien wel de mooiste stranden van de wereld zult vinden, met prachtig witte zand en wuivende palmbomen. Het eiland ligt boven de kust van Venezuela en Guyana, op zo'n 9 uur vliegen vanaf Nederland. Aan de kust is Barbados precies zoals een paradijselijk eiland er in jouw gedachten uit zou moeten zien! Eén keer per jaar is het op Barbados groot feest, wanneer met het Crop Over Festival de suikeroogst gevierd wordt, het carnaval van Barbados. En carnaval vieren kunnen ze hier als de beste! 

Wat te doen op Barbados

Natuurlijk ga je op vakantie naar Barbados als je een heerlijke strandvakantie wilt beleven. De stranden zijn hier ontzettend mooi! Het binnenland is daarentegen niet echt spectaculair. Om zoveel mogelijk suikerriet te kunnen verbouwen, is een hoop van de oorspronkelijke fauna in het binnenland verloren gegaan. De hoofdstad Bridgetown is tevens ook de grootste plaats op het eiland, en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Vergeet ook zeker niet om met een boot mee de zee op te gaan, om te snorkelen en om misschien wel wilde zeeschildpadden te spotten! 

Een van de beste momenten om op vakantie naar Barbados te gaan, is tijdens het Crop Over Festival. Suiker is het belangrijkste exportproduct van het eiland (toerisme is de belangrijkste inkomstenbron), dus een geslaagde oogst moet goed gevierd worden. Het hele eiland viert dan dagenlang feest en daarbij zijn is iets dat je nooit meer zult vergeten! Muziek maken en dansen kunnen ze op dit eiland namelijk als de beste. Neem een glaasje Mount Gay rum erbij - eventueel gemixt met cola - en dans en feest met de locals mee! 

Wil je alles weten over een onvergetelijke vakantie op Barbados, lees dan onze tips om te doen op dit eiland. Wij hebben ze hieronder voor je verzameld!