Zomer17.07.2020

Dit zijn de vier leukste dingen om te doen op Barbados!


Barbados is een eiland in de Cariben. Zonovergoten stranden met een heldere zee en prachtig koraal. Dat klinkt als een hele aantrekkelijke vakantiebestemming, toch? Wij hebben de leukste tips om te doen op Barbados voor je op een rij gezet.

Waar ligt Barbados?

Barbados is zo’n eiland waarvan je wel weet dát het bestaat, maar het aanwijzen op de wereldkaart is en uitdaging. Want waar ligt Barbados nu precies? Barbados is een van de eilanden in het Caribisch gebied. Het eiland ligt schuin boven de kust van Venezuela, in de buurt van Franse eilanden zoals Martinique en Guadeloupe. Barbados is niet echt groot. Wanneer je er een rondje langs de kust zou rijden, dan ben je na 116 kilometer weer precies op de plek waar je begonnen bent.

Het binnenland van Barbados is heel wisselend. Het is heuvelachtig en hier en daar groen, maar voor mooie natuur moet je hier niet zijn. Voordat het toerisme op gang kwam, was het en vrij arm land, waar de mensen leefden van het verbouwen en verkopen van suikerriet, dat vooral ook gebruikt wordt om rum te stoken. Bomen, planten en struiken hebben allemaal plaats moeten maken voor suikerriet en dus is er van weelderige begroeiing in het binnenland geen sprake meer. In de dorpen zie je ook dat de meeste mensen het niet breed hebben: vervallen huizen, al zijn er zeker ook mensen die in geknutselde hutjes wonen. Een deel van het eiland is echt arm, en helaas geldt dat voor meer eilanden in het Caribisch gebied.

Doen op Barbados

Zo’n zonovergoten eiland in de Cariben klinkt natuurlijk als een fantastische vakantiebestemming.Je moet je echter op gebied van cultuur en natuur niet te veel voorstellen van Barbados. Hier kom je voor een echte zonvakantie, op stranden die magisch mooi zijn. Want dat heeft het eiland wel!Wil jij op vakantie naar Barbados en wil je weten wat je hier allemaal kunt doen? Lees dan deze tips door: dit zijn de vijf leukste dingen om te doen op Barbados!

1. De mooiste stranden van Barbados

Natúúrlijk kom je naar Barbados om te genieten van de tropische stranden waar je al jaren over droomt. Als je ergens ter wereld schitterende stranden vindt, dan is het wel op Barbados. Het zand is er prachtig wit, de zee is helder blauw. En daar komt bij dat het water ook nog eens aangenaam qua temperatuur is: niet te koud en niet te warm. Op warme dagen kun je er dus lekker afkoelen, maar je hoeft ook weer geen moed te verzamelen om erin te duiken.

Rondom het hele eiland vind je mooie stranden. Aan de noordoost kust is de zee wat ruiger en heb je goede golven voor als je wilt surfen. In het zuiden en het westen van Barbados vind je mooie, rustige stranden om vooral te chillen aan het water. Geen zin om stil te liggen op het strand? Huur een sup-plank, de perfecte strand workout op Barbados!

Dit zijn de mooiste stranden:

  • Accra Beach
  • Paynes Bay Beach
  • Mullins Beach
  • Silver Sands
  • Dover Beach
  • Carlisle Bay
Barbados heeft prachtige stranden, zoals deze: Mullins Beach
Barbados heeft prachtige stranden, zoals deze: Mullins Beach

2. Zwemmen met zeeschildpadden

De zee rondom Barbados is zo aantrekkelijk dat je er wel het water op moet. Voor de kust ligt volop prachtig koraal. En dus worden er vanuit veel plaatsen boottochten en catamaran-cruises georganiseerd om te zwemmen en snorkelen. Het is super leuk om een dagje aan boord van zo’n boot te gaan. Grote kans namelijk dat je onderweg zeeschildpadden kunt spotten. En je kunt zelfs met ze zwemmen!

De meeste boottochten varen aan de westkust van het eiland. Op mooie plekken – of daar waar zeeschildpadden zwemmen – gaat de boot voor anker en kun je een snorkelset gebruiken om het water in te gaan. Het is sowieso opvallend hoe helder het water hier is, want naast schildpadden kun je er ook allerlei andere vissoorten zien. De zeeschildpadden komen vaak dicht bij de mensen, ze zijn gelukkig niet bang. Een unieke ervaring die je zeker niet wilt missen op Barbados!

Doen op Barbados: ga een dag met een boot mee het water op, om te snorkelen of zwemmen
Doen op Barbados: ga een dag met een boot mee het water op, om te snorkelen of zwemmen

3. Carnaval op Barbados: dansen tijdens Crop Over

Het Caribisch gebied staat bekend om hun zomercarnaval. Het lijkt een beetje op het carnaval dat je wellicht weleens gezien hebt in Rio de Janeiro. Op Barbados heet het carnaval Crop Over. Eén keer per jaar gaat het écht los op het eiland. De locals vieren dan traditiegetrouw de suikeroogst (Crop Over), dat naast toerisme een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het eiland is.

Het Crop Over Festival is super tof om een keer mee te maken. Carnaval met 35 graden en rum-cola is echt heel tof. Crop Over duurt een aantal dagen, maar het hoogtepunt is wel Grand Kadooment. Het is de parade waar de locals echt maanden naar uit kijken. Deze optocht wordt gelopen in groepen die allemaal hetzelfde gekleed gaan. Uit de boxen knalt soca muziek en er wordt gedanst op een manier die je nog nooit gezien hebt. Meer over Crop Over kun je lezen in dit artikel, maar eigenlijk moet je het gewoon een keer gaan ervaren.

Crop Over op Barbados wil je een keer meemaken
Crop Over op Barbados wil je een keer meemaken

4. Rum proeven

Een van de belangrijkste exportproducten van Barbados is rum, vandaar het verbouwen van al dat suikerriet. Rum-cola staat hier werkelijk overal op de kaart, je kunt er niet omheen. En op de een of andere manier smaakt de rum hier ook veel lekkerder dan je wellicht gewend bent. Zelfs als je geen fan van rum bent, dan nog is het een aanrader om hier eens rum te proeven.

De leukste plek om dat te doen is de St. Nicholas Abbey, een oud plantagehuis maar nu een museum en rumdistilleerderij. Al 350 jaar maken ze hier rum, het is daarmee een van de oudste distilleerderijen van het hele Caribisch gebied.

Rum proeven doe je in St. Nicholas Abbey
Rum proeven doe je in St. Nicholas Abbey

Hoe kom je er?

Om er te komen moet je een keer overstappen. Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Barbados vliegen. Met een overstap in Londen kun je er wel komen, en Londen ligt ook nog eens op de route. Je vliegt dan op Bridgetown, de hoofdstad van het eiland. Het is in totaal ongeveer en uur of 11 vliegen.

Caribisch klimaat

Barbados kent net zoals alle eilanden in het Caribisch gebied een tropisch klimaat. Je bent er namelijk niet zo ver verwijderd van de evenaar. Het is er dus bijna altijd aangenaam warm. Wel kent het Caribisch gebied een regenseizoen. Op Barbados loopt het regenseizoen van juli tot en met november. Dat betekent niet dat het de hele dag regent, maar er is wel iedere dag kans op een bui. De rest van de dag kun je rekenen op heerlijk zomers weer, met temperaturen rond de 30 graden.

Op vakantie naar Barbados

Wil jij op vakantie naar Barbados? Lees dan deze reistips nog een goed door, ze komen van pas bij het boeken van je reis.

Boek je reis

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Barbados

Suppen op Barbados: super leuke en ontspannen workout!

Een tijdje geleden schreef ik over de nieuwste hype op Aruba: Stand-up Paddle Board Yoga. Dat is yoga terwijl je op een surfplank in zee dobbert, de moeilijke variant van het normale suppen oftewel stand-up paddle boarde...

Ontspanning16.08.2013

Suppen op Barbados: super leuke en ontspannen workout!

5 things you must do in Barbados!

Barbados is voor veel mensen lastig aan te wijzen op de wereldkaart. Het is zo'n plek waarvan je weet dat het bestaat, maar niet weet waar het precies ligt. Om je te helpen: Barbados is een van de eilanden in het Caribis...

Algemeen14.08.2013

5 things you must do in Barbados!

Crop Over Festival op Barbados: carnaval zoals je dat nog nooit gezien hebt

Barbados! De gedachte alleen al, aan een eiland in het Caribische gebied, met witte zandstranden en wuivende palmbomen... En dan wordt je uitgenodigd voor een feestje op het eiland, dat de Barbadianen 'Crop Over' noemen,...

Algemeen09.08.2013

Crop Over Festival op Barbados: carnaval zoals je dat nog nooit gezien hebt

Festivalgangers opgelet: een maand lang feesten op Barbados!

Op 29 juni start het legendarische Crop Over Festival op Barbados. Dit festival duurt geen weekend, geen week, maar een hele maand! Het festival dateert uit 1780. In die tijd was Barbados namelijk het grootste producti...

Dagje Weg14.06.2013

Festivalgangers opgelet: een maand lang feesten op Barbados!

Trouwen op Barbados: een droom!

Trouwen in het buitenland, op een zonovergoten eiland, is voor veel mensen een droom. Financieel moet het natuurlijk haalbaar zijn, en wat doe je met je beste vrienden en familie? Een hele bijzondere plek om te trouwen z...

Algemeen01.02.2012

Trouwen op Barbados: een droom!

Verder lezen over Caribische eilanden

De 5 leukste dingen om te doen in Pietermaai op Curaçao

Pietermaai is de kleurrijkste wijk van Willemstad, Curaçao en staat bol van de gezellige restaurants, leuke boetiekjes en mooie hotels. Wij tippen de 5 leukste dingen om te doen in deze wijk!

Zomer06.06.2024

De 5 leukste dingen om te doen in Pietermaai op Curaçao

Kleurrijkste en meest trendy wijk van het eiland
Een cruise door de Oostelijke Caribbean: dit zijn de vier mooiste eilanden!

Heb je de langgekoesterde wens om een cruise te maken door een van de mooiste Caribische gebieden? Dan raden we de Oost-Caribbean aan! Verwacht witte stranden, onvergetelijke zonsondergangen, prachtige natuur en. interessante cultuur. Dit wil je een keer gedaan en gezien hebben!

Zomer08.05.2024

Een cruise door de Oostelijke Caribbean: dit zijn de vier mooiste eilanden!

St. Thomas, Grand Turk & Cacois-eilanden, Puerto Rico en Half Moon Cay (Bahama’s)
Zo ziet een cruise door het Caribisch gebied eruit

Cruisen door het Caribisch gebied? Wij zeggen: doen! De Oost-Caribische eilanden zijn schitterend. Deze cruise maakten we met Hollad America Line op het luxe cruiseschip Nieuw Amsterdam. En dat ziet er zo uit!

Algemeen29.04.2024

Zo ziet een cruise door het Caribisch gebied eruit

Een rondreis door het Caribisch gebied: 5x inspiratie!

Ben jij van plan om binnenkort naar de Caribische eilanden te reizen? De Caribische eilanden zijn voor veel mensen een droombestemming. Het uitkiezen van eilanden kan wel lastig zijn, omdat er zoveel mooie eilanden tusse...

Algemeen31.08.2023

Een rondreis door het Caribisch gebied: 5x inspiratie!

Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Een Caribische vibe, parelwitte stranden, een helderblauwe zee en elke dag 30 graden. Dat is een zonvakantie in Jamaica! Het eiland ligt in het Caribisch gebied, ten zuiden van Cuba. Als je toe bent aan een relaxte tropi...

Zomer11.07.2023

Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Genieten van zon, zee, strand en Jamaicaanse vibes
De 10 coolste dingen om te doen op Aruba!

Aruba is één van de mooiste eilanden van het Caribisch gebied en de perfecte vakantiebestemming. Aruba heeft alles! Schitterende zandstranden met hagelwit zand, een helder blauwe zee die perfect is om in te zwemmen en...

Zomer16.09.2022

De 10 coolste dingen om te doen op Aruba!

Naar het strand op Curacao: de mooiste plekken in 15 foto’s

Wat een heerlijk eiland is Curaçao! Het is er altijd lekker warm en met een beetje geluk staat er een lekker briesje. Je vind er talloze mooie stranden, prachtige natuurlijk en heerlijk veel keus aan lekkere restaurantj...

Zomer11.07.2020

Naar het strand op Curacao: de mooiste plekken in 15 foto’s

Guadeloupe: het verborgen stukje Frankrijk in de Cariben

Guadeloupe is zo’n plek op aarde waar je misschien weleens van gehoord hebt, maar wat maar weinig mensen kunnen aanwijzen op de wereldkaart. Guadeloupe ligt in de Cariben, daar waartoe ook onder andere Aruba, Bonaire e...

Zomer07.01.2019

Guadeloupe: het verborgen stukje Frankrijk in de Cariben

Verder lezen over Eilanden

9 ultieme tips voor een vakantie op Kreta

Kreta: een eiland vol geschiedenis, natuur, strand en culinaire verrassingen. Van ruige bergen en groene valleien tot charmante dorpjes en prachtige stranden. Beleef een fantastische vakantie met onze 9 ultieme tips!

Zomer06.07.2024

9 ultieme tips voor een vakantie op Kreta

Île de Ré: dit eiland is dé grote verrassing van Frankrijk

Île de Ré bewijst nogmaals waarom ik zo gek ben op Frankrijk. Île de Ré is een eiland in Midden-Frankrijk en ligt aan de Atlantische Oceaan ter hoogte van de leuke havenstad La Rochelle. In deze regio liggen meer eil...

Zomer03.07.2024

Île de Ré: dit eiland is dé grote verrassing van Frankrijk

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

Eén van 's werelds best bewaarde geheimen is Tristan da Cunha. Het wordt vaak beschouwd als de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde. Je zou denken dat wij met het vliegtuig in zo ongeveer iedere uithoek van de aarde kunnen komen, maar dat geldt niet voor deze plek, waar je alleen met de boot kunt komen.

Natuur05.02.2024

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

De mooiste plekken op Ameland

Ameland is een van de meest charmante eilanden in de Waddenzee en biedt een rustige en idyllische ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Dit juweeltje staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid...

Ontspanning09.11.2023

De mooiste plekken op Ameland

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Met knusse steegjes, sfeervolle pleinen en historisch bouwwerken is de stad Split een van de mooiste steden van Kroatië. In het oude centrum dwaal je door straten die al eeuwen lang bewandeld worden. Split ligt direct a...

Algemeen22.08.2023

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

De aantrekkingskracht van Mallorca is al jaren vrij sterk. Het is absoluut geen onbekende vakantiebestemming, en toch lijkt het wel alsof dit Spaanse eiland herontdekt wordt. Na jaren waarin het mateloos populaire Ibiza...

Zomer26.06.2023

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is