Dagje Weg14.06.2014

Shoppen in winkelparadijs Frankfurt am Main


Wanneer je altijd gaat shoppen in je eigen stad, kan dat op termijn gaan vervelen. Je kent alle winkels door en door, en bent ook vrij snel uitgekeken. Daarom is het altijd leuk om te shoppen in een stad die je niet goed kent. Dat hoeft niet alleen in eigen land te zijn, dat kan ook in het buitenland. Onze shoptip voor een dagje weg (of een weekendje): shoppen in hét winkelparadijs van Duitsland, Frankfurt am Main.

Frankfurt am Mein, of door Nederlanders vaak ook gewoon Frankfurt genoemd, is de vijfde grootste stad van Duitsland. Vanaf Utrecht is het ongeveer 4 uur rijden met de auto. Ga je met de trein naar Frankfurt dan ben je al in ongeveer 3 uur in deze stad. Het is vooral de verscheidenheid aan winkels die het tot een echte shopstad maakt. Hier vind je namelijk niet alleen kleine boetiekjes waar je unieke vondsten scoort, maar ook de grote dure designerlabels én de winkelketens waar je altijd je slag kunt slaan. Voor ieder wat wils dus, voor de fashionista’s én voor de koopjesjagers.

Winkelparadijs Skyline Plaza in Frankfurt am Mein
Winkelparadijs Skyline Plaza in Frankfurt am Mein

Skyline Plaza


Het is nog maar net open: winkelcentrum Skyline Plaza. Vlakbij het centraal station vind je een modern winkelcentrum met 170 winkels op 38.000 vierkante meter. Hoe dik je portemonnee ook is, en ongeacht je smaak, hier gaat iedereen wel slagen. Het winkelcentrum heeft ook nog eens een indoor wellness-club, mocht je na een lange dag shoppen wel toe zijn aan even bijkomen en relaxen, en ook kun je in een van de restaurants in het winkelcentrum goed eten.

My Zeil

Het nieuwe Skyline Plaza is niet het enige winkelcentrum in Frankfurt dat de moeite waar is. Ook is er nog het winkelcentrum My Zeil: een architectonisch wonder met een hoop winkels voor met name jonge mensen. De 42-meter lange roltrap langs acht verdiepingen is een attractie op zich, die je meeneemt door het hele winkelcentrum.

Ga je liever in de buitenlucht winkelen, dan zijn de staren Goethestraße, Berger Straße en Brückenstraße de aanraders. Met name de Berger Straße is een aanrader als je op zoek bent naar vintage boetieks, om die vervolgens te combineren met een kopje koffie in leuk koffiebarretje.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.