Dagje Weg14.02.2015

Weekendtips: Valentijnsdag en Carnaval


De leukste tips voor het aankomende weekend!

Dit weekend is de start van Carnaval en vandaag is het weer de dag van liefde, Valentijnsdag. Rondom deze festiviteiten is altijd genoeg te doen. Ik zet de leukste activiteiten voor je op een rijtje.

De Valentijnsloop

Voor de sportieve stellen onder ons is er de Valentijnsloop in Amsterdam. De hele route is versiert met rode hartvormige lampjes, kaarsjes en elke deelnemer krijgt een glowstick. Bij de finish beland je in een ‘Chocolate Heaven’, met heerlijke aardbeien en TonyChocolonely. Daarna is er een Valentine’s afterparty in VondelCS. Je hoeft niet persé een vriend of vriendin te hebben om mee te doen. Er zijn namelijk drie verschillende startgroepen: single vrouwen, single mannen en stelletjes. Iedereen krijgt een bandje met een kleur waarmee zijn of haar relatiestatus duidelijk wordt gemaakt. Daarnaast worden de singles gekoppeld middels hun startnummer en is er een Cupido-team.

The Love Boat

Een tochtje met je geliefde op een boot, dat klinkt toch hartstikke romantisch! Je kunt dit doen in Rotterdam op – je raad het al -Valentijnsdag. De FutureLand Ferry wordt die dag namelijk omgetoverd tot een liefdesboot. Je kunt samen genieten van een glaasje bubbels, lekkere hapjes en een rondrit door de Rotterdamse haven. Het vertrek is om 15:30 en je betaalt 25 euro per persoon inclusief één drankje en verschillende hapjes.

De Keinderoptocht

Neem je kinderen of je kleine neefje mee en ga eens kijken bij de Keinderoptocht in Den Bosch. Deze optocht is voor en door kinderen gemaakt. Het unieke aan deze optocht is dat er ook kleine zelfgemaakte praalwagentjes in meelopen. Deze wagens mogen geen motoren hebben en het zware werk moet dus echt handmatig worden gedaan. Daarnaast is het ook gewoon een hele leuke optocht om naar te kijken!

Opstoeten

Tijdens Carnaval zijn er enorm veel optochten, ook wel Opstoeten genoemd. In Helmond, ook wel Keiebijtersstad, claimen ze de grootste optocht te zijn, in De Sjtad van Sjtuf (Roermond) bouwen ze kolossale wagens en de optocht van Boemeldonck (Prinsenbeek) werd in 2012 door de lezers van ANWB’s Kampioen uitgeroepen tot mooiste optocht. Kortom er is genoeg keuze!

Avatar foto
Sophie de Kok

Sophie studeert Journalistiek in Tilburg. Ze is dol op sushi en notitieboekjes. Ze schrijft het liefst over Kickstarter campagnes en blogt voor DutchCowboys, StyleCowboys en Travelvalley