Dagje Weg06.02.2015

Weekendtips: Salon du Chocolat en het Amsterdam Salsa Festival


De leukste tips voor komend weekend!

Nog geen plannen voor dit weekend? Dan komt dit lijstje goed van pas, dit zijn de leukste activiteiten voor komend weekeinde!

Design Icons

Vintage en design liefhebbers opgelet! Op 7 en 8 februari staat de Kromhouthal op het terrein van De Overkant in het teken van meubelen van bekend en onbekend design. In de voormalig scheepsmotorenfabriek aan ’t IJ kun je bij een van de zestig handelaren misschien wel jouw eigen Pastoe, Eames of Mies van der Rohe scoren!

Amsterdam Salsa Festival

In het Rhone Congres & Party Centre in Amsterdam west vindt 6, 7 en 8 februari het Amsterdam Salsa Festival plaats. Je kunt tijdens het festival genieten van verschillende shows en feesten. Daarnaast kun je deelnemen aan workshops van vrijwel elke Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse dansstijlen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de Salsa, Bachata en de Mambo. Ook is een van de beste salsagroepen ter wereld, Tropical Gem uit Milaan aanwezig om een optreden te geven.

Art Rotterdam

Van 5 tot 8 februari is de van Nelle-fabriek, de thuishaven van Art Rotterdam. Leuk feitje, de van Nelle-fabriek is een oude koffie- en tabaksfabriek en staat sinds juni vorig jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst. Dit jaar tonen maar liefst 132 galerie├źn hun hedendaagse kunst. Een nieuw onderdeel dit jaar is Intersections. Dit is een kweekvijver voor jonge kunstenaars. Daarnaast zal beeldend kunstenaar en verhalenverteller Abner Preis in de stand van Harlan Levey Projects een aantal optredens geven.

Salon du Chocolat

Tijdens de weekendtips zijn we altijd binnen de Nederlandse grenzen gebleven. Dit festival verdient echter een uitzondering en is makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Het gaat namelijk over het chocoladefestival Salon du Chocolat. Tijdens de tweede editie van het evenement is er een modeshow met kleren van chocola en kun je de lekkerste chocolaatjes proeven. Lees
hier het ons eigen verslag van super leuke event!

Avatar foto
Sophie de Kok

Sophie studeert Journalistiek in Tilburg. Ze is dol op sushi en notitieboekjes. Ze schrijft het liefst over Kickstarter campagnes en blogt voor DutchCowboys, StyleCowboys en Travelvalley