Gadgets14.08.2013

Jabra Revo, handige en stijlvolle headset voor op reis!


headset-jabra.png
headset-jabra.png

Het ‘vakantie vieren’ van tegenwoordig kan je niet echt meer vergelijken met de vakanties van vroeger. Ik weet nog dat mijn ouders de krant (Brabants Nieuwsblad) lieten doorsturen naar de camping in Frankrijk, om zo nog een beetje het nieuws te kunnen volgen. Maar tegenwoordig gaat het er een stuk luxer aan toe, en nemen we zoveel mogelijk luxe van thuis mee. Zo gaat de tablet eerder de koffer in dan een strandlaken. Want ook op vakantie willen we nieuws volgen, muziek luisteren, films en series kijken en spelletjes spelen.

Er zit alleen één heel groot nadeel aan tablets: de koptelefoon die je erbij geleverd krijgt. Die is vaak niet praktisch, zit ook niet lekker in je oren en gaat na een tijdje pijn doen. Wil je jezelf een goed verwennen, schaf dan een goede headset aan voor op reis, want je zult zien dat je daar heel veel plezier van hebt!

Tijdens mijn laatste reis naar Barbados heb ik de opvouwbare Jabra Revo mogen testen, en die kwam goed van pas! De reistijd naar Barbados is ongeveer 10 uur. Wij maakten een tussenstop in Londen, wat de reistijd nog wat verlengde. En dan was het ook nog eens een dagvlucht, dus slapen zat er niet in. Dan zit er maar 1 ding op en dat is heel veel films kijken!! Normaal gesproken krijg ik altijd last van een headset, omdat deze tegen je oorschelp aandrukt, en na een tijdje pijn gaat doen. Daarom was ik super blij dat de Jabra Revo na 3 films nog steeds lekker zat! Zelfs nadat ik erachter kwam dat ik deze verkeerd om op mijn hoofd had gezet 🙂

headset-jabra-revo

Het geluid van de Revo is super goed. Ik kon lekker wegdromen bij een film (Safe Haven, een aanrader voor de dames!), zonder dat ik andere geluiden in het vliegtuig hoorde. Natuurlijk heb ik ook getest hoe het bevalt om muziek te luisteren met de Jabra Revo, en dat wordt het pas echt een feest! Het klinkt ingewikkeld: ‘High Definition Dolby Digital Plus-technologie’ maar het betekent eigenlijk gewoon een natuurgetrouwe geluidskwaliteit. Op Barbados heeft ene Mikey op dit moment de grootste hit van het eiland, met Enjoy meh life. Liggend op een prachtig strand, en dat dit muziekje op je hoofd, dat is echt genieten!

Bijkomend voordeel: deze headset kan ook nog tegen een stootje. Je krijgt er een zakje bij, om de headset in op te bergen. Omdat je de Revo kunt opvouwen, is dat een klein pakketje dat weinig plaats inneemt in je koffer of handbagage. Ook al belandt de koptelefoon onderin je tas, met het stevige aluminium frame en stalen scharnieren kan er echt niets mee gebeuren.

jabra-revo

Design en prijs
Om te zien is de headset wel heel cool, zeker in het wit met oranje. Het design komt uit Scandinavië, waar altijd veel aandacht wordt besteed aan comfort en stijl. De adviesverkoopprijs voor de Jabra Revo is 199,95 euro (verkrijgbaar in zwart en wit). Wil je overigens een wireless variant, dan kan dat ook: de Jabra Revo Wireless voor 249,95 euro.

Thuis gebruik ik nooit een headset, dus deze gaat lekker mijn koffer in en wordt mijn vaste reisgenoot!   

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.