Gadgets07.07.2014

British Airways test tevredenheid aan boord met happiness blanket


Luchtvaartmaatschappij British Airways komt weer met een nieuwtje. Vorige week kwam het bericht dat ze voortaan hamburgers gaan serveren in de lucht, maar nu gaan ze aan de slag met een innovatieve gadget: een zogenaamd happiness blanket. Dit hightech deken moet de tevredenheid van de passagiers aan boord gaan meten. De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways is altijd op zoek naar manieren om de service te verbeteren. Een happiness blanket moet daar ook aan bijdragen.

Hoe werkt een happiness blanket?

De happiness blanket is een bijzonder deken dat is geweven met optische vezels en gebruik maakt van neurosensoren om hersengolven te kunnen meten. De deken verandert van kleur zodra je persoon die onder de deken ligt zich ontspant. Rood betekent dat de passagier niet ontspannen is, maar hoe blauwer de deken is, hoe relaxter de passagier aan boord is. Hiermee kunnen slaap- en ontspanningspatronen worden geanalyseerd.

Wat British Airways met deze informatie wil doen is bijvoorbeeld het moment aanpassen waarop het eten wordt geserveerd. Dat zou betekenen dat je niet meer wakker wordt gemaakt door de stewardess op het moment dat je net lekker ligt te slapen, hoe fijn is dat!

De happiness blanket wordt nu getest op een groep vrijwilligers aan boord van een Boeing 787 Dreamliner, die dagelijks van Londen Heathrow naar New York vliegt. Op 9 kilometer hoogte moeten de testpassagiers de deken uitproberen en hun ervaringen rapporteren. British Airways is in ieder geval de eerste die op deze manier de tevredenheid aan boord van een vliegtuig gaat testen. De gemoedstoestand van passagiers aan boord is belangrijk voor een luchtvaartmaatschappij, want hoe beter de vliegervaring is, hoe groter de kans dat ze later nog een keer met die luchtvaartmaatschappij zullen vliegen.

Slapen in een vliegtuig

Niet iedereen lukt het om te slapen in een vliegtuig, maar omdat je ook te maken hebt met tijdsverschillen is goed slapen wel van groot belang. De deken is niet het enige middel dat British Airways inzet om passagiers uiteindelijk beter te kunnen laten slapen, ook wordt er tegenwoordig Slow TV aan boord van lange vluchten getoond. Slow TV biedt ontspannende beelden die je kunnen laten ontspannen, zoals beelden van een zeven uur durende treinreis door Noorwegen. Daar word je vanzelf wel slaperig van šŸ™‚

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.