Gadgets19.04.2017

De MiniDive is een hervulbare duikerskit voor overal


Als je ooit in een heldere zee hebt liggen snorkelen en hebt genoten van de flora en fauna van het onderwaterwereldje heb je er misschien wel eens aan gedacht om ook ‘echt’ te gaan duiken. Maar ja, dan moet je weer op cursus, al dat zware materiaal aan doen en dan is de ervaring toch niet meer hetzelfde. Gedoe, en nog duur ook.

De makers van de MiniDive willen dat probleem deels oplossen: je zult nog steeds moeten leren hoe je precies duikt en daar verstandig mee om gaat, maar doordat de tank van de Minidive klein en licht (1 kilo) is kan ‘ie met een miniem harnas zo op je borst liggen en kun je eigenlijk zwemmen alsof je onderwater kunt ademen, zonder je letterlijk bezwaard te voelen door het materiaal.

Met de hand

Niet alleen is het dus allemaal lichtgewicht en klein, een ander voordeel van dit systeem is dat het heel makkelijk na te vullen is. Natuurlijk, een kleine tank betekent minder lang onderwater. Je kunt tussen de vijf en tien minuten er mee door, afhankelijk van hoe veel je doet in je tijd onderwater. Doordat het echter een tank van 100 liter is kun je ‘m zelfs met een handpomp weer vullen. Je kunt een compressor gebruiken, lucht uit een grote tank halen, het kan allemaal.

Voor mensen die bijvoorbeeld met een boot bezig zijn of op een lange reis gaan is het wel handig om altijd even onderwater te kunnen voor een check en geen onnodige plek in te moeten ruimen voor (extra) tanks. Doordat de regulator niet vast zit aan de tank is het ook nog eens heel gemakkelijk om een tank te vervangen voor een andere.

Je kunt met het bijgeleverde harnas simpel duiken zonder al te veel poespas.
Je kunt met het bijgeleverde harnas simpel duiken zonder al te veel poespas.

Betaalbaar

Gaaf ding dus, en als je het vergelijkt met wat een setje scuba gear kost ook nog heel betaalbaar. Het setje met een tank, harnas en de handpomp kost rond de 700 euro. Uiteindelijk is dit ding met de relatief korte duiktijd vooral bedoeld voor mensen die graag in relatief ondiepe wateren willen duiken en een beetje vissen kijken.

Uiteindelijk is je veiligheid echter het belangrijkste, dus het is wel ook slim om de MiniDive te gebruiken waar ‘ie voor bedoeld is. De set is geschikt voor duiken tot 3 meter volgens de certificatie. Het materiaal kan dieper aan, maar dat is wellicht niet zo verstandig, dus zou ik ook niet doen. Lekker een beetje in warm water tussen de vissen hangen, dat klinkt wel als een prettige bezigheid, die met de MiniDive langer kan duren dan je wil, met alle vrijheid.

[Afbeeldingen © MiniDive]

Avatar foto
Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Reisaccessoires

8 leuke gadgets voor een aangename vlucht

Een langdurige vlucht kan als snel vervelend worden, helemaal als je economy class vliegt. Je gaat je ergeren aan de omgeving en aan alle geluiden die je hoort. Daarom zijn er tal van reisgadgets uitgevonden om je vlucht...

Gadgets20.06.2024

8 leuke gadgets voor een aangename vlucht

Drie handige hacks voor het inpakken van je koffer

Of je nu een kleine koffer voor handbagage hebt of een enorme unit als je weken op reis gaat; inpakken is lastig. Vaak wil je te veel meenemen en wordt het proppen in de koffer. Erop gaan zitten en hopen dat de koffer op...

Algemeen11.06.2024

Drie handige hacks voor het inpakken van je koffer

Mijn favoriete reisbagage: in stijl op reis met de Thule Chasm collectie

Als het gaat om bagage zijn er voor mij een aantal dingen heel belangrijk: het moet vooral praktisch in gebruik zijn, het moet er goed uitzien én het moet van hoge kwaliteit zijn. Als je veel reist, wil je jaren lang van je koffers en tassen gebruik kunnen maken. Ik reis nu een tijdje met de Thule Chasm collectie en ben fan! Dit is waarom.

Lifestyle03.04.2024

Mijn favoriete reisbagage: in stijl op reis met de Thule Chasm collectie

8 briljante reisartikelen die je vakantie makkelijker maken!

Sommige dingen zijn onmisbaar voor op reis. Omdat ze je vakantie nu eenmaal een stuk makkelijker en daarmee leuker maken. Wij hebben acht briljante reisartikelen voor je verzameld voor in je koffer, weekendtas.

Gadgets22.01.2024

8 briljante reisartikelen die je vakantie makkelijker maken!

Review: op reis met de Thule Aspect camerarugzak

Met de Nikon D750 en drie bijbehorende lenzen (27-70, 24 en 50 mm) heb ik vaak een zware cameraset bij me als ik op reis ga. Tot voor kort zaten die gewoon los in een willekeurige rugtas zonder enige vorm van bescherming...

Gadgets23.03.2023

Review: op reis met de Thule Aspect camerarugzak

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe koffer

Reizen met een koffer heeft een hoop voordelen ten opzichte van andere soorten bagage, zoals reistassen. Ben je toe aan een nieuwe koffer? Dan is het goed om je even in te lezen voor je er een koopt. Met een paar handige...

Algemeen04.11.2022

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe koffer

5 tech gadgets die je nodig hebt tijdens het reizen

Reizen is behoorlijk lastig geworden in de nasleep van de COVID-19-pandemie. Echter nu de reisindustrie weer opleeft, is er hoop dat je eindelijk die reis kunt maken waar je naar verlangde. Het benodigde papierwerk om op...

Gadgets28.09.2022

5 tech gadgets die je nodig hebt tijdens het reizen

7 ultieme tips om te reizen met alleen handbagage

Heb je een vliegreis op de planning staan en overweeg je te reizen met alleen handbagage? Dat heeft een hoop voordelen. Door te reizen met alleen handbagage ben je super flexibel. Op deze manier gaat reizen ook een stuk...

Algemeen23.08.2022

7 ultieme tips om te reizen met alleen handbagage