`

Gadgets30.03.2020

Dit zijn écht handige draadloze oortjes voor sportievelingen


Draadloze of bluetooth oortjes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Er zijn inmiddels zoveel aanbieders van deze gadget dat je wellicht door de bomen het bos niet meer zie. De één is heel mooi qua design, de ander is goedkoop maar heeft een belabberde geluidskwaliteit en weer een ander heeft een super lange batterijduur. Dan wordt kiezen wel heel erg moeilijk toch? Want zeg nou zelf, zijn alle bovenstaande facetten niet enorm belangrijk bij een goed setje oortjes? Maar één belangrijke vraag staat er niet tussen. Wordt er nog wel geïnnoveerd op het gebied van draadloze headsets?

Outdoor activiteiten met oortjes

Soms is het heerlijk om in je eentje op pad te gaan. Om bijvoorbeeld te gaan hardlopen, fietsen of in je eentje de skipistes te ontdekken. En dan wil je soms uiteraard ook naar je eigen favoriete muziek luisteren. In het dagelijkse leven gebruik ik graag AirPods van Apple, maar wanneer ik iets actiefs ga ondernemen wil ik niet het risico lopen dat één van de oortjes uitvalt en ik ze nooit meer terug kan vinden. En ja ik heb het zelf ooit aan den lijve mogen ondervinden. Op de piste in Italië maakte ik een goede crash waardoor er één ski uitschoot en ikzelf 20 meter lager lag. Eén van mijn oortjes zat nog op zijn plek, maar de ander was verdwenen in de sneeuwmassa. Handig joh, een wit oortje terug proberen te zoeken in de sneeuw. Kunnen ze daar niet iets op vinden vroeg ik mezelf vaak af? Het afgelopen winterseizoen heb ik dan ook op de skipistes twee nieuwe producten uitgeprobeerd en vertel je graag meer over mijn bevindingen.

Skullcandy Vert
Skullcandy Vert

Skullcandy Vert

Met de Vert van Skullcandy is één probleem in ieder geval opgelost en dat is dat je deze oortjes niet kwijt kunt raken. Het is daarmee het ideale Bluetooth-setje voor de actieve buitensporter. Ik nam de set mee op wintersport. Je maakt een grote ronde clip vast aan je rugzak of je skihelm. Dit is tevens de ‘controleknop’ welke middels een korte draad verbonden is aan je oortjes. Daarmee bedien je ook je telefoon, zelfs met je handschoenen aan en dat is super handig. Harder of zachter zetten, even een telefoontje opnemen of een nummer skippen kan dus gewoon met warme handen en je kan je telefoon lekker opgeborgen laten in je rugzak.

Mocht er nou eens een oortje uitvallen door de ongecontroleerde capriolen welke je op de ski’s – op op de fiets of welk vervoermiddel dan ook – uit probeert te halen, dan hangt dit oortje nog steeds aan het draadje welke verbonden is aan je helm of tas. Je hoeft dus niet terug om te zoeken naar het oortje, maar je kunt direct je weg vervolgen. Het geluid van de Vert is overigens ook echt top en door het ‘stay aware systeem’ zorgen ze er bij Skullcandy voor dat de omgevingsgeluiden doorgelaten worden wanneer nodig. Iets wat je bijvoorbeeld ook terugvindt in de andere producten van Skullcandy, zoals de volledig draadloze Sesh. Met een batterijduur van tien uur kom je met deze semi draadloze bluetooth set je actieve dag dus wel door.

Skullcandy Sesh
Skullcandy Sesh

Skullcandy Sesh: volledig draadloos

De Skullcandy Sesh is het volledig draadloze broertje van de Vert. In mijn ogen een super betaalbaar alternatief voor de vele duurdere draadloze Bluetooth-varianten, maar doet daarnaast totaal niet onder qua geluidsbeleving, design en batterijduur. Met een drietal verschillende aanpasbare oortjes past deze volledig draadloze bluetooth set in ieders oor. Ook dit setje kan met een volle batterij ruim tien uur mee. Overige specs kun je vinden op de website.

Al met al hebben de producten van Skullcandy mij zeer positief verrast en met name Vert is een aangename innovatie op het gebied van (semi) draadloze bluetooth headsets. Het gemak van bediening, de geluidskwaliteit en lange batterijduur en de uitstraling maken het een ideale oortjes voor sportievelingen, welke sport je er ook mee gaat beoefenen.

Avatar foto
Tom Schreurs

Tom is een echte levensgenieter! Gek op skiën, après-skiën, actieve outdoor-trips, uitdagende fietsroutes, trailrunnen én zonovergoten vakantieoorden.