Wintersport

Wintersport is de allerleukste actieve vakantie van het jaar! De beste tips voor een onvergetelijke wintersportvakantie vind je hier: de mooiste landen voor een wintersport, de mooiste skigebieden en de leukste tips om te doen naast skiën en snowboarden. Want een wintersportvakantie os zoveel meer!

Waarom op wintersport zo leuk is

Het is het buiten zijn, het inspannen en ontspannen tegelijkertijd, wat een winter in de bergen tot een droomvakantie maakt. Hoewel je iedere dag flink in beweging bent, ontspan je tegelijkertijd. De bergen prikkelen al je zintuigen en helemaal wanneer er zo’n heerlijke laag wit poeder ligt. Voor een hoop mensen is een wintersportvakantie een jaarlijks terugkerende vakantie, een traditie die je met familie of vrienden beleeft, maar ook wanneer je er niet mee opgegroeid bent is dit een reis voor op je bucketlist. 

Wintersporten kun je over de hele wereld doen, al gaan de meeste Nederlanders het liefst op vakantie naar de Alpen. En dat is niet zo gek, want de Alpen zijn goed bereikbaar en hebben daarnaast ook een aantal van de beste skigebieden ter wereld in huis. Maar ook een wintersport in Noorwegen wordt steeds populairder, of wat dacht je van een droomvakantie naar Canada om te skiën? 

Een wintersport is ook steeds veelzijdiger geworden. Het gaat niet meer alleen om het skiën en snowboarden, maar om de complete beleving. Langlaufen, sneeuwschoenwandelen, rodelen, toerskiën, sneeuwscooteren en fatbiken zijn de leukste dingen die je in de sneeuw kunt doen. Daarmee is een wintersportvakantie een complete vakantie die iedereen zal aanspreken! Wij hebben de beste tips om te doen en de leukste bestemmingen voor je verzameld.