Gadgets30.03.2016

Je iPhone wordt een actiecamera met de Optrix by Body Glove


Voor het maken van coole actiebeelden kun je natuurlijk een actiecamera aanschaffen, maar het kan ook anders. Met de Optrix by Body Glove maak je namelijk in een paar seconden een actiecamera van je iPhone. Het grote voordeel hiervan is dat je geen extra actiecamera meer mee hoeft te nemen, maar dus gewoon beelden schiet met je telefoon en die zit toch wel in je broekzak. En wie een iPhone heeft weet dat de kwaliteit van de videocamera heel erg goed is. Haarscherp en door de ingebouwde stabilisator zijn het echte lekkere, vloeiende beelden om naar te kijken. Moet je natuurlijk wel zorgen voor een iPhone met flinke opslagruimte om de video’s ook op te kunnen slaan. Maar heb je dat geregeld dan kun je aan de slag.

Optrix by Body Glove

Het in elkaar zetten van je ‘actiecamera’ is heel eenvoudig. Je schuift je telefoon in een hoesje en stopt die vervolgens in de stevige case. Die maakt je telefoon niet alleen bestand tegen schade als je bijvoorbeeld valt, maar de case is ook nog eens 100 procent waterdicht tot tien meter diepte. Deze case kun je vervolgens dus weer in combinatie met verschillende opzetstukken gebruiken. Omdat ik de Optrix by Body Glove wilde testen op de skipiste koos ik voor een borstbevestiging. Je krijgt dan een stevig harnas dat je om je ski-jas heen doet en waar je de case makkelijk in kunt klikken. Dan heb je dus je handen helemaal vrij en kun je lekker over de pistes scheuren!

De borstbevestiging voor de Optrix by Body Glove
De borstbevestiging voor de Optrix by Body Glove
De Optrix met de groothoeklens
De Optrix met de groothoeklens

Verschillende lenzen

Je kunt voor de iPhone 6 en 6S kiezen voor twee verschillende sets van de Optrix: een set met twee verwisselbare lenzen of met vier verwisselbare lenzen. Die laatste, de PRO set met 4 lenzen, is echt een aanrader want dan heb je dus dit allemaal bij de hand:

  • Neutrale lens 0°
  • Groothoeklens 165°
  • Telelens 2x zoom
  • Macro lens

Die lenzen draai je er eenvoudig op en af en je krijgt er een handig zakje bij om ze allemaal mee te nemen als je onderweg wilt wisselen. Daarmee kun je dus ook nog een beetje spelen met het soort beelden dat je wilt maken. Voor op de skipiste koos ik voor de groothoeklens, om een lekker breed beeld op te kunnen nemen. Goedkoper dan een actiecamera is deze oplossing overigens ook: voor de set met vier lenzen betaal je 150 euro.

De Optrix testen op de skipiste
De Optrix testen op de skipiste
Je klikt `m eenvoudig in het harnas...
Je klikt `m eenvoudig in het harnas...
... ready to go!
... ready to go!

Gelukkig heb ik een iPhone 6 met 124 GB opslagruimte en dus kunnen er lekker veel video’s geschoten worden. Onderweg naar boven in de lift is het wel even onhandig als je gebeld wordt, want bellen gaat dus niet met de case er omheen, maar dat is dan ook een van de grootste nadelen. De videocamera op een iPhone aan te zetten met je handschoenen aan lukt niet en dus beginnen alle skifilmpjes met het aantrekken van je handschoenen, maar dat is eigenlijk nog best wel leuk. En je trekt ook veel bekijks in de lift want aan GoPro’s zijn we wel gewend, maar de Optrix is nog niet zo bekend en dus willen mensen weten wat het is en of het goed werkt.

De beelden die ik heb geschoten zijn allemaal opgenomen op een echte winterse dag in het Skicircus in Oostenrijk. Jammer genoeg geen zonnetje maar de kwaliteit is prima en dat zie je wel in deze video.

Op de skipiste is de Optrix by Body Glove in ieder geval meer dan geslaagd en ik ga ‘m komende zomer ook zeker weten op het water gebruiken!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.