Gadgets07.07.2017

Met deze 4 tips neem je de luxe van thuis mee op reis!


sponsored story

Hoe leuk reizen en vakanties ook zijn, soms kun je echt verlangen naar dat beetje extra luxe wat je thuis hebt. Zoals je eigen beddengoed, de televisie met Netflix bij de hand en een kast vol kleding om uit te kiezen. Je hebt alleen ook weer geen zin om je complete huisraad in te pakken wanneer je op reis gaat – vaak is dat ook praktisch gezien niet eens mogelijk – en om een extra koffer met oplaadkabels mee te nemen. Maar het kan, om toch die luxe van thuis te ervaren zonder compleet bepakt en bezakt te vertrekken. Met een paar handige tips kan een vakantie zeker net zo luxe zijn als het leven dat je thuis hebt, het is alleen een kwestie van goed voorbereiden en slim inpakken!

1. Roam Like Home

Sinds 15 juni zijn roamingkosten binnen de EU afgeschaft. Dat betekent dat je de databundel die je in Nederland hebt ook in alle andere EU-landen kunt gebruiken. En dat is fijn want zo ben je af van extra telefoonkosten in het buitenland! Maar wanneer je dus in Nederland geen super grote databundel hebt (of deze al op hebt gemaakt) óf in een ander land op vakantie gaat dan in de EU heb je dus wel weer te maken met roamingkosten, maar daarvoor hebben wij twee handige tips.

  • Sinds een tijdje kun je Netflix downloaden op je mobiel. Zorg dus dat je je favoriete series en films op tijd via de WiFi thuis hebt binnengehaald zodat je ze op reis kunt kijken. Niet alleen handig wanneer je ’s avonds in je tentje op de camping ligt, maar ook wanneer je een lange vliegreis maakt en uitgekeken bent op het in-flight entertainment-programma. Voelt het net alsof je een avondje thuis op de bank ligt!
  • Zet ook je favoriete playlists op Spotify offline, zodat je altijd en overal je eigen muziek bij de hand hebt.
Netflix downloaden
Netflix downloaden

2. Chillen net als thuis

Eén van de dingen die je thuis hebt en op vakantie niet is je eigen vertrouwde, fijne bank. En daar breng je stiekem toch behoorlijk wat uurtjes door! Die hele bank kun je natuurlijk niet meenemen, maar er is een oplossing: de Lamzac, een opblaasbare bank die je in een klein tasje mee kunt nemen. Met een hele flinke zwaai door de lucht ‘blaas’ je ‘m op en kun je chillen net als thuis, waar je ook bent. Dus wanneer je aan het kamperen bent in de bergen, op een zonovergoten strand en zelfs op het dakterras van je Airbnb in een leuke stad.

3. Luxe in de badkamer

Wanneer je in de badkamer je toilettas aan het inpakken bent, kies je er al snel voor om een handtandenborstel mee te nemen in plaats van je elektrische tandenborstel. Die neemt minder plek in en dat scheelt weer een oplaadkabel. Maar dat hoeft helemaal niet, want de Oral-B GENIUS 9000 heeft zo’n krachtige batterij dat deze 12 dagen achter elkaar gebruikt kan worden en nog net zo sterk is. Ga je langer dan 12 dagen weg? Dan laad je de GENIUS gemakkelijk op via de reisetui. In deze mooie en handige opberger kan de tandenborstel overigens ook niet per ongeluk aan gaan én kun je twee opzetborstels meenemen.

Verder krijg je er ook nog een stuk digitale coaching bij: via de Oral-B App 4.2 word je gestimuleerd om beter te poetsen en word je bewust van wat er daadwerkelijk gebeurt tijdens je poetssessie. Je krijgt realtime advies om je poetstechniek te verbeteren. En daarbij: poetsen met een elektrische tandenborstel is nu eenmaal bewezen beter voor je gebit, dus die luxe mag je jezelf ook op vakantie zeker gunnen!

4. Je favoriete deuntjes

Muziek maakt het leven altijd een stuk leuker en zeker in de zomervakantie. Want ook jij hebt vast wel zo’n lekker zomerliedje waarbij je altijd terug denkt aan aan dat ene moment, tijdens die ene vakantie. Muziek wordt echter nóg leuker wanneer je het met elkaar kunt delen en dus neem je het liefst een speaker mee op reis. Eentje die niet zo zwaar is en je ook nog een heerlijk zomers gevoel geeft: de UE Boom Tropical bijvoorbeeld. Die ziet er lekker ’s zomers uit, kan je zelfs meenemen in het water (waterproof tot 30 minuten op 1 meter diepte) en het geluid is perfect. En ja, die moet je wel opladen, maar helemaal vol heb je er 15 uur plezier van!

Header: © 2mmedia – Fotolia.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.