Glamping

Glamping is glamorous kamperen. Je hebt de voordelen van kamperen, maar ervaart het campingleven op een luxe manier. Ga ook voor glamping en ontdek de mooiste campings en de leukste bestemmingen voor een ontspannen en luxe kampeervakantie. Glamping is het nieuwe kamperen!

Glamping is glamorous kamperen. Je hebt de voordelen van kamperen, maar ervaart het campingleven op een luxe manier. Ga ook voor glamping en ontdek de mooiste campings en de leukste bestemmingen voor een ontspannen en luxe kampeervakantie. Glamping is het nieuwe kamperen!

Wat is glamping?

Glamping is kamperen maar dan op een luxe manier. Het woord glamping is een samentrekking van de woorden glamorous en camping. En eigenlijk zegt dat al wel genoeg. Het is een moderne manier van kamperen, waarbij kampeerders de voorkeur geven aan luxe. Sommige mensen noemen het een avontuurlijke manier van kamperen, maar eigenlijk is het dat niet. Glamping is tot rust komen op een mooie camping, met faciliteiten die doen denken aan thuis of aan een hotelkamer.

De voordelen van glamping

Glamping heeft een hoop voordelen en wie het een keer gedaan heeft zal dat beamen. Je doet het op een camping en bent dus veel buiten, in de natuur. Dat buitenzijn geeft sowieso al een goed gevoel. Maar die extra luxe om je heen doet dat ook. Vaak slaap je in een goed bed en dat is een stuk prettiger dan een luchtbed of matje dat je wellicht van het normale kamperen gewend bent. Ook heb je vaak allerlei faciliteiten voor jezelf, zoals een koelkast, soms zelfs ook sanitair en je hebt meer ruimte dan in en normale kampeeraccommodatie. Glamping is het beste van twee werelden, geen wonder dat het de laatste jaren zo gigantisch populair is geworden. Een van de belangrijkste voordelen is overigens ook dat je accommodatie vaak al helemaal klaarstaat als je aankomt. Je hoeft dus niet zelf te sjouwen met spullen of te stressen tijdens het opbouwen. Jouw luxe tent is helemaal klaar en ingericht als je aankomt. De vakantie kan dus echt meteen beginnen.

Het beste voorbeeld van een glamping accommodatie is de safaritent die je wellicht wel kent. Safaritenten zijn grote, luxe kampeertenten die niet alleen veel ruimte bieden maar die ook veel luxe kennen. Safaritenten zien er ook nog eens super tof uit. Op een hoop campings in Nederland of in kampeerlanden zoals Frankrijk, Spanje en Italië kun je tegenwoordig safaritenten boeken voor een vakantie. Je moet er wel snel bij zijn want ze zijn echt populair. Er zijn nog meer toffe accommodaties om te kamperen in luxe. Ook overnachten in een boomhut is een vorm van glamping. Net als lodge tenten en tipi’s. Je hoeft niet meteen een paar weken te boeken, want een paar dagen glampen in een toffe accommodatie is al de ultieme getaway!

Mooie glamping bestemmingen

Glamping kun je op steeds meer plekken doen, maar er zijn een paar glamping bestemmingen die eruit springen. In heel Europa vind je mooie campings om te kamperen in luxe. Ook in Nederland zijn volop glamping bestemmingen te vinden. Frankrijk is een van de mooiste en leukste landen om te kamperen en het is zeker ook een super goede glamping bestemming. In Frankrijk vind je overal mooie campings die glamping accommodaties aanbieden. Niet alleen in de Provence, Dordorgne en aan de Côte d’Azur, maar eigenlijk in heel Frankrijk kun je kamperen in luxe. Net als in Italië. De Italiaanse campings rondom het Gardameer en het Comomeer, maar ook campings in Zuid-Tirol, Toscane en Venetië zijn steeds luxere glamping bestemmingen geworden.