Hawaii

Hawaii is absoluut een van de mooiste plekken op aarde. Deze bijzondere groep eilanden in de midden van de Stille Oceaan vormen samen een waar paradijs, en zijn één van de staten van de Verenigde Staten. De meeste vakantiegangers trekken naar Oahu, een van de grootste eilanden met hoofdstad Honolulu en het beroemde strand Waikiki Beach. Maar ook de eilanden Maui en Kauai mag je niet overslaan. Op Hawaii is heel veel te zien en te beleven. Hawaii heeft niet alleen een paar van de mooiste stranden ter wereld, en de beste golven voor surfers, maar ook op gebied van cultuur moet je hier zijn.  


Vakantie naar Hawaii

Het is een flinke reis die je moet maken om er te komen. Je kunt niet rechtstreeks vliegen, maar met een overstap in bijvoorbeeld Los Angeles of San Francisco is het goed te doen. De totale vliegtijd is afhankelijk van de plaats waar je overstapt, maar bedraagt gemiddeld zo'n 20 uur. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 11 uur, je bent hier namelijk bijna aan de andere kant van de wereld, ten opzichte van Nederland. Wil je meerdere eilanden zien, en niet op één eiland verblijven, dan kun je eilandhoppen met het vliegtuig of met de boot. 

Hotspots

Wat je in ieder geval niet mag missen tijdens deze vakantie is een bezoek aan Pearl Harbour op eiland Oahu. Deze Amerikaanse marinebasis werd in 1941 aangevallen en rondom deze plek zijn bijzondere dingen te zien, zoals het indrukwekkende museum en de gedenkplek boven het marineschip de Arizona, die nog steeds daar meters onder water ligt. 

Het beroemde Waikiki Beach op Oahu mag je natuurlijk ook niet overslaan, maar mooier nog is Lanikai Beach. Een wat rustiger strand aan de noordoostkant van eiland Oahu. En ook Hanauma Bay is een aanrader, een van de grootste koraalriffen ter wereld waar je de mooiste en meest bijzonder gekleurde vissen ziet. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de prachtige watervallen Akaka Falls! 

Surfen

De prachtige stranden en de zee op Hawaii zijn natuurlijk ook in trek bij watersporters en met name voor surfers is dit echt een van de beste plekken op aarde. Eiland Maui is onder surfers het meest populair, maar eigenlijk kan je op alle eilanden heel erg goed surfen.

Wij hebben de leukste en mooiste plekken op deze eilanden én een heleboel tips om te doen voor je verzameld. Je vindt ze hieronder!