Natuur11.06.2013

Vijf plekken op aarde die je gezien moet hebben!


Het is ongekend hoeveel mooie, bijzondere en adembenemende plekken moeder natuur in de aanbieding heeft. Dat zijn meer plekken dan je in een mensenleven zal kunnen zien. Aan variatie kom niets te kort in ieder geval, want als iets veelzijdig is dan is het de natuur. Zou jij ook het liefst de wereld rond gaan om jouw top 10 of misschien zelfs wel top 20  mooiste plekjes te bezoeken? Hier vast een top vijf om inspiratie op te doen. Deze vijf plekken op aarde MOET je een keer gezien hebben! 

Bora Bora

Bora Bora is een plek waar je niet zomaar komt. Deze atol (want zo noem je dit eiland officieel) ligt in de Stille Oceaan. Waar dan precies? Ongeveer tussen de werelddelen Australië en Zuid-Amerika in. Een heel eind weg voor ons dus, maar eenmaal aangekomen op Bora Bora zal je van de ene verbazing in de andere vallen. Het is hier zo ontzettend mooi! Als je paradijs zou moeten omschrijven, dan komt Bora Bora daar aardig in de buurt. 

Het Jiuzhaigou meer

Het Jiuzhaigou meer in China is nog zo’n plek die je een keer moet zien. Het Jiuzhaigou vind je in het Nationaal Park Het Jiuzhaigou in het midden van China, dat vooral bekend staat om de schitterende meren en watervallen. Als je deze foto ziet dan begrijp je direct waarom: wat een prachtige plek is dit.

Salar de Uyuni in Bolivia

Met een oppervlakte van 10.582 km is Salar de Uyuni de tweede grootste zoutvlakte ter wereld. Je vindt Salar de Uyuni in Bolivia in Zuid-Amerika. Dat de plek veel toeristen trekt is niet gek: het uitzicht over deze zoutvlakte is schitterend. Je kunt er wandelen, fietsen of gewoon simpelweg genieten van dit prachtige uitzicht. 

Tunnel of Love in Kleven in Oekraïne

Een tunnel der liefde, hoe mooi is dat?! In Oekraïne vind je de enige echte Tunnel of Love, een groene tunnel met een oud spoorlijntje erdoor. De plek is echter inmiddels door vele reisprogramma’s, websites en blogs getoond, dus het kan zijn dat de romantiek wat ver te zoeken is met veel toeristen om je heen, maar dan nog is het een hele bijzondere plek om een keer gezien te hebben. 

Antarctica

Het continent rondom de Zuidpool, Antarctica, is een must see. Het is het koudste gebied op aarde en is vrijwel helemaal voorzien van ijs. Dat het er bizar koud is, ooit is -93,2 °C gemeten, neemt niet weg dat het een van de mooiste plekken op aarde is. De plek zelf zal je in alle opzichten verbazen, maar wat dacht je van de reis er naartoe? Een reis naar Antarctica wordt er een om nooit meer te vergeten! 

Welke plekken staan ook nog op jouw lijstje? Deel ze met ons in de comments!

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!