Natuur21.07.2018

Hiken rond de Drei Zinnen: hét symbool van de Dolomieten


De Drei Zinnen zijn hét symbool van de Dolomieten. Het zijn de beroemdste rotspieken in dit schitterende Italiaanse gebergte. De Drei Zinnen (in het Italiaans Tre Cime di Lavaredo) vind je op de grens van de regio’s Zuid-Tirol en Veneto. Ze zijn onderdeel van de Sextener Dolomieten. Hiken rondom de Drei Zinnen in Italië is een wandeling voor op je bucketlist. En sowieso eentje om nooit meer te vergeten. Onderweg geniet je van niet te evenaren uitzichten over de Dolomieten, waar je echt nooit genoeg van zult krijgen!

De Drei Zinnen staan vlak naast elkaar. Ze hebben ook alledrie een naam: een Duitse en een Italiaanse naam, want de Italiaanse regio Zuid-Tirol is tweetalig. De pieken steken ver boven het landschap uit, wat ze behoorlijk indrukwekkender maakt.

  • Cima Piccola – Kleine Zinne is 2.857 meter hoog
  • Cima Grande – Große Zinne is 2.999 meter hoog
  • Cima Ovest – Westliche Zinne is 2.973 meter hoog

Wandeling rond de Drei Zinnen

De wandeling rond de Drei Zinnen is zeker geen onbekende: in de zomermaanden zijn er volop bergliefhebbers te vinden die deze legendarische wandeltocht willen maken. En terecht, want het is een van de mooiste wandelingen die je maar kunt bedenken.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een wandeling rond de Drei Zinnen. Je kunt deze tocht namelijk zo lang maken als je zelf wilt. De ‘standaard’ wandeling rondom de rotspieken neemt je mee over een vrij vlak pad, wat zo toegankelijk is dat eigenlijk iedereen deze rondwandeling wel kan doen. Wij besluiten om voor een grote ronde te gaan: we starten bij de Auronzohütte, wandelen naar de Dreizinnenhütte, lunchen bij de Büllelejochhütte en dalen dan af naar de Talschlusshütte in Sexten. Een flinke ronde waar je een hele dag zoet mee bent, zeker wanneer je ook onderweg de tijd wilt nemen om foto’s te maken en simpelweg wilt genieten van de adembenemende uitzichten. Dat betekent dus vroeg uit de veren!

Strada Panoramica de Tre Cime di Lavaredo
Strada Panoramica de Tre Cime di Lavaredo
We starten bij de Auronzoh\u00fctte
We starten bij de Auronzohütte
Het natuurpark Drei Zinnen - Tre Cime is maar liefst 11.891 ha groot
Het natuurpark Drei Zinnen - Tre Cime is maar liefst 11.891 ha groot
Let`s go!
Let`s go!
Na een kwartiertje lopen draaien we een hoek om en staan oog in oog met de Drei Zinnen
Na een kwartiertje lopen draaien we een hoek om en staan oog in oog met de Drei Zinnen

Wij nemen de bus naar het startpunt omdat we geen rondwandeling gaan maken, maar terug zullen lopen naar ons hotel in Sexten. Alleen al de rit naar berghut Auronzohütte toe is er eentje voor in de boeken. We weg die de bus neemt is de Strada Panoramica de Tre Cime di Lavaredo. Daar moet je voor betalen om ‘m te mogen rijden, maar onderweg heb je al uitzicht op een flink aantal hoge rotspieken die zo kenmerkend zijn voor de Dolomieten. Het is slechts een voorproefje, want het zal alleen maar mooier worden naarmate de dag vordert.

Bij de Auronzohütte begint ook de klassieke wandeling, die je als ronde kunt doen. Je begint en eindigt dan op dezelfde plek. Wij vertrekken in tegengestelde richting naar de Dreizinnenhütte en staat al vrij snel oog in oog met de drie beroemde rotspieken. We staan aan de onderkant en kijken omhoog richting de top: pas dan ervaar je echt goed de grootte van deze rotsen, want omhoog kijkend voel je jezelf behoorlijk klein en nietig.

Berghut Dreizinnenhütte

Het mooiste uitzicht op de Drei Zinnen heb je vanuit de Dreizinnenhütte, die recht tegenover de drie rotspieken ligt. Het wandelpad naar deze berghut toe is grotendeels vlak en niet echt zwaar; er zitten maar een paar echte klimmetjes in. De Dreizinnenhütte (op 2.405 meter hoogte) is ook de populairste plek om wat te drinken of lunchen, omdat het uitzicht nu eenmaal fenomenaal mooi is.Bijna iedereen die de rondwandeling maakt stopt hier even.

Vanaf de Dreizinnenhütte kun je op verschillende manieren naar het dal lopen: een korte route en een lange route. Omdat het bij de Dreizinnenhütte behoorlijk druk is besluiten we de lunch te bewaren voor de volgende berghut die op onze route ligt: de Büllelejochhütte. De route naar de Büllelejochhütte is wel een stuk langer en vele malen pittiger, maar hoewel onze magen al rommelen is ons beloofd dat deze hut veel knusser en authentieker is. En dat blijkt ook zo te zijn, want na een flinke klim komen we aan bij een kleine, knusse hut waar je overigens ontzettend lekker kunt eten. Die extra meters zijn het helemaal waard: onderweg komen we ook nog langs een aantal buitenaards mooie plekken, alsof we op een andere planeet zijn belandt. De Dolomieten bewijzen maar weer eens waarom ze het mooiste deel van de Alpen zijn…

Ik ben onderweg samen met Miranda en Yvonne van Indebergen.nl
Ik ben onderweg samen met Miranda en Yvonne van Indebergen.nl
Tijdens het hiken komen we deze kat tegen: Mountain Milow! Wat een geluksmomentje \u2665
Tijdens het hiken komen we deze kat tegen: Mountain Milow! Wat een geluksmomentje ♥
Handige bordjes langs de route
Handige bordjes langs de route
Wat een uitzicht op de drie beroemde rotspieken van de Dolomieten!
Wat een uitzicht op de drie beroemde rotspieken van de Dolomieten!
Het wandelpad rondom de Drei Zinnen - Tre Cime is relatief vlak en goed te bewandelen
Het wandelpad rondom de Drei Zinnen - Tre Cime is relatief vlak en goed te bewandelen
De Dreizinnenh\u00fctte is in zicht
De Dreizinnenhütte is in zicht
Klim je een klein stukje hoger boven de Dreizinnenh\u00fctte, dan heb je dit spectaculaire uitzicht
Klim je een klein stukje hoger boven de Dreizinnenhütte, dan heb je dit spectaculaire uitzicht
We vinden een geheime grot van waaruit het uitzicht stiekem n\u00f3g mooier wordt!
We vinden een geheime grot van waaruit het uitzicht stiekem nóg mooier wordt!
Dit is een plek waar je foto`s van blijft maken
Dit is een plek waar je foto`s van blijft maken
De Dolomieten zijn toch wel het stoerste gebergte van Europa
De Dolomieten zijn toch wel het stoerste gebergte van Europa

Aan het einde van de dag hebben wij wat pech met het weer: bergliefhebbers weten dat het weer in de bergen nu eenmaal snel kan omslaan. Hoewel ik persoonlijk afdalen minder leuk vindt dan klimmen, is de afdaling vanuit de Büllelejochhütte naar de Talschlusshütte echt schitterend om te doen. Het wandelpad loopt redelijk geleidelijk naar het dal. Langzaamaan zien we de huisjes in het dal ook groter worden en kunnen we ook ons hotel herkennen. Eenmaal gedoucht en voorzien van een pizza in het dorpje Moos kunnen we niets anders dan concluderen dat dit een onvergetelijke dag was. Dus mocht je in Zuid-Tirol op zomervakantie zijn, en zin hebben in een schitterende hike, ga dan voor de Drei Zinnen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daar ooit spijt van gaat krijgen!

Tips voor hiken rondom de Drei Zinnen

  • De Drei Zinnen rondwandeling begint bij de Auronzohütte, die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Je kunt er overigens ook zelf met de auto naartoe, maar houdt er wel rekening mee dat je voor de tolweg moet betalen.
  • De klassieke rondwandeling – dus beginnen en eindigen bij de Auronzohütte – is ongeveer 10 kilometer lang. Het is een redelijk eenvoudige wandeling.
  • Neem echt een hele dag de tijd voor de Drei Zinnen, ongeacht welke route je kiest. Het is hier namelijk zo mooi, daar wil je op je gemak van kunnen genieten.
  • Uiteraard heb je wel goede bergschoenen nodig, zeker wanneer je de lange route gaat wandelen die wij hebben gedaan. Stokken zijn ook zeker een aanrader, dat loopt prettiger en zeker in de afdaling kan je wel wat houvast gebruiken.
  • Neem ook voldoende eten en drinken mee wanneer je de lange tocht gaat maken.
  • Bewaar de lunch voor de Büllelejochhütte (op 2.528 meter hoogte). Het is de kleinste en hoogste berghut in de Sextener Dolomieten, maar ook de mooiste. En de pasta’s die ze hier serveren zijn verrukkelijk!
Een klein stukje voorbij de Dreizinnenh\u00fctte spotten deze schitterende bergmeertjes!
Een klein stukje voorbij de Dreizinnenhütte spotten deze schitterende bergmeertjes!
We lunchen bij de de B\u00fcllelejochh\u00fctte op 2.528 meter hoogte
We lunchen bij de de Büllelejochhütte op 2.528 meter hoogte
Tijdens de afdaling is dit een tijdje ons uitzicht, hoe mooi?!
Tijdens de afdaling is dit een tijdje ons uitzicht, hoe mooi?!
We komen aan bij de Talschlusshu\u0308tte, nog niet helemaal het eindpunt van onze hike
We komen aan bij de Talschlusshütte, nog niet helemaal het eindpunt van onze hike
Rondom de Drei Zinnen - Tre Cime kun je overigens op verschillende plekken een via ferrata doen
Rondom de Drei Zinnen - Tre Cime kun je overigens op verschillende plekken een via ferrata doen
En dit is wel het eindpunt: Hotel Dolomitenhof - Chalet Alte Post
En dit is wel het eindpunt: Hotel Dolomitenhof - Chalet Alte Post

Op vakantie naar de Drei Zinnen

Wil jij op vakantie naar de Dolomieten om te hiken rondom de Drei Zinnen? Lees dan dze reis tips goed door, ze komen van pas bij het plannen van je reis

Plan je reis

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

Hiken in Europa: de zes mooiste routes

Hiken is een van de leukste dingen die je kunt doen in de bergen. Eén worden met de natuur, de gezonde berglucht diep je longen in laten stromen en je hart sneller laten kloppen van magisch mooie uitzichten: van een paa...

Natuur14.03.2022

Hiken in Europa: de zes mooiste routes

Zo mooi zijn de Italiaanse Alpen: de vijf mooiste plekken

Je hoeft alleen maar naar bergen te kijken om weer een beetje zen te worden. Maar dat kan ook best wel vanuit huis. Ben je toe aan een ontspannen momentje, ga dan eens even lekker zitten voor deze hele fijne video van de...

Natuur28.04.2020

Zo mooi zijn de Italiaanse Alpen: de vijf mooiste plekken

Alps in light
Großglockner Hochalpenstraße: dé bergweg die je een keer móet rijden

De Großglockner Hochalpenstraße is een van de mooiste wegen van Oostenrijk. En bergweg die je zeker één keer in je leven gereden moet hebben. In 36 haarspeldbochten rijd je omhoog, een fenomenale weg met schitterende...

Natuur06.07.2018

Großglockner Hochalpenstraße: dé bergweg die je een keer móet rijden

in 36 haarspeldbochten omhoog
Zo leuk is wintersport in Val Gardena, de parel van de Dolomieten

Skibestemming Val Gardena ken je misschien wel, het is bekend van de legendarische skitour Sella Ronda. De vallei Val Gardena ligt in Zuid-Tirol, het Duits-Italiaanse deel van Noord-Italië. In deze vallei liggen een paa...

Winter14.10.2017

Zo leuk is wintersport in Val Gardena, de parel van de Dolomieten

Verder lezen over Italië

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Wil je 3 nachten gratis slapen op Sardinië? Als je houdt van avontuurlijke hikes en jonger bent dan 35 jaar, kun je gebruikmaken van dit unieke aanbod. Loop een deel van de Santa Barbara Cammino mine trail, die slingert langs schitterende plekken door de natuur en oude mijngebieden.

Algemeen12.06.2024

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Vanaf 25 april 2024 moet je entree betalen in Venetië

Het is al vaker aangekondigd, en weer uitgesteld, maar vanaf 25 april 2024 moet je toch echt entree gaan betalen voor Venetië. Wie de oude stad in wil, moet betalen.

Stedentrips10.04.2024

Vanaf 25 april 2024 moet je entree betalen in Venetië

De 8 leukste dingen om te doen in Florence

Florence wordt ook wel de cultuurstad van Europa genoemd. Met een historische binnenstad vol gebouwen, beelden en schilderijen van Italiaanse grootmeesters is het een levend kunstwerk. Florence is tevens de hoofdstad van...

Stedentrips28.02.2024

De 8 leukste dingen om te doen in Florence

De zeven leukste dingen om te doen aan het Comomeer in Italië

Het Comomeer is een van de mooiste meren van Italië. Het Comomeer is een bergmeer dat ligt in Lombardije, in het noorden van Italië. Het is het derde grootste meer van de Italiaanse Alpen en zeker ook de mooiste. Het m...

Zomer21.02.2024

De zeven leukste dingen om te doen aan het Comomeer in Italië

Wintersport met een zuidelijk tintje? Dit zijn mooiste skigebieden in Italië!

Hoewel de Dolomieten vaak worden beschouwd als de meest spectaculaire hellingen van Europa, zijn er in de rest van de Italiaanse Alpen genoeg geweldige skibestemmingen te vinden. Maar wat zijn nu de mooiste skigebieden? De variatie wat betreft berglandschappen in Italië maakt het echter niet gemakkelijk om te kiezen. Je vindt er oude stadjes en afgelegen dorpjes, omgeven door charmante Italiaanse skigebieden voor een heerlijke wintersportvakantie. We hebben een aantal van onze favorieten in Italië voor je op een rij gezet.

Winter18.01.2024

Wintersport met een zuidelijk tintje? Dit zijn mooiste skigebieden in Italië!

De 10 coolste dingen om te doen in Rome

Rome is een van de steden waar je geweest moet zijn. Rome ademt historie: er is hier zoveel te doen en zien. Boek een stedentrip naar de mooiste stad van Italië, om in een paar dagen de leukste en mooiste plekken van Ro...

Stedentrips11.01.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Rome

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Italië is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, veelzijdig land met sfeervolle steden vol historie, zonovergoten eilanden en heel erg lekker eten. De Toscaanse heuvels, de...

Zomer03.01.2024

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

De 6 beste tips voor je wintersport naar Val Gardena

Zeg je wintersport in Val Gardena, dan zeg je Italië, zon, lekker eten, mooie vergezichten, waanzinnige rotsformaties en de beste pistes. Als je er eenmaal geweest bent, dan ben je het hier ongetwijfeld helemaal mee een...

Winter21.11.2023

De 6 beste tips voor je wintersport naar Val Gardena

Verder lezen over Travel Bucket List

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Het is de mooiste lichtshow ter wereld, aan ons gegeven door Moeder Natuur. Je kunt het noorderlicht alleen zien als het donker is en dan...

Natuur21.11.2023

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Cappadocië is een zo'n regio die je een keer gezien moet hebben. Zeker als je beeld van Turkije voorheen vooral bestond uit zon, zee en strand of een bezoek aan hoofdstad Istanbul. Zelfs als je nog niet eerder van Cappa...

Natuur27.06.2023

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Zo bijzonder is deze regio van Turkije!
5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

Stel je even voor: sprookjesachtige landschappen, oneindige valleien en grotwoningen. De zon zien opkomen vanuit een luchtballon en ondergrondse steden verkennen: dat is Cappadocië. Deze regio ligt precies in het midden...

Algemeen02.06.2023

5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

de mooiste bezienswaardigheden en handige tips
Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

Het noorderlicht ken je ongetwijfeld wel. De veelal groene, dansende lichtgolven aan de hemel die je in Scandinavië kunt zien. Maar wist je dat er ook een zuiderlicht bestaat? De officiële naam van het zuiderlicht is a...

Natuur24.04.2023

Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

aurora australis
23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Maak je klaar voor een nieuw jaar vol verrassingen, avontuur en mooie reizen. Zo maak je va 2023 een fantastisch jaar om nooit te vergeten. Dit zijn dé 23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen! 1. Plant e...

Algemeen31.12.2022

23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om haar machtig mooie natuur. Het Scandinavische land heeft wat dat betreft een longlist van bijzondere en adembenemende locaties waarmee je je bucketlist voor een lang verblijf in het noorden moei...

Natuur23.11.2022

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Hardangerfjord, Sognefjord en Geirangerfjord
Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Patagonië is grofweg het zuidelijk deel van de landen Chili en Argentinië. Een echte grens van dit gebied is nooit vastgesteld. Patag...

Natuur06.09.2022

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Verder lezen over Wandelroutes

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Zo mooi is hike van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo op Madeira

De beroemdste hike op Madeira is de wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Deze route staat bekend als de PR1 Vereda do Arieiro. Je hebt er misschien weleens beelden van gezien. Een deel van de route loopt via een smalle trap over een bergkam. Bij zonsopkomst is dat een spectaculaire plek die beelden oplevert waar je kippenvel van krijgt. Kijk zelf maar.

Natuur30.12.2023

Zo mooi is hike van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo op Madeira

Val Gardena is een paradijs voor wandelaars: de mooiste hikes

De spectaculaire bergen van de Dolomieten bij Val Gardena in het Italiaanse Zuid-Tirol zijn niet alleen geliefd bij wintersportliefhebbers. Want naast dat je hier fantastisch kunt skiën en snowboarden, heeft het ook in...

Natuur17.11.2023

Val Gardena is een paradijs voor wandelaars: de mooiste hikes

zo mooi zijn de Dolomieten in de herfst
Hoe kies je de juiste wandelsokken voor verschillende weersomstandigheden?

Gaat je hart sneller kloppen van een stevige wandeling? Bijvoorbeeld in een natuurgebied in eigen land of tijdens een wandelvakantie in het buitenland? Op het moment dat je wat vaker je wandelschoenen aantrekt, is het me...

Algemeen03.09.2023

Hoe kies je de juiste wandelsokken voor verschillende weersomstandigheden?

Skywalk Willingen, een doorzichtige hangbrug van 700 meter: wie durft?

Het Duitse Sauerland was tientallen jaren vooral een plek waar je in de winter, op nog geen vier uur rijden van Utrecht, heerlijk kon skiën op pistes die tussen de 400 en 800 meter boven NAP liggen. Helaas voelt ook die...

Algemeen18.07.2023

Skywalk Willingen, een doorzichtige hangbrug van 700 meter: wie durft?

alleen voor daredevils zonder hoogtevrees
Hiken en fietsen in Ischgl: dit zijn de mooiste routes

Er zijn weinig plekken waar je beter tot rust komt dan in de bergen. Met hoge Alpentoppen om je heen gaat ontspannen haast vanzelf. Daarvoor hoef je alleen maar naar een mooi berglandschap te kijken en frisse berglucht i...

Natuur07.07.2023

Hiken en fietsen in Ischgl: dit zijn de mooiste routes

Zo mooi is een winterwandeling door de Hoge Venen in België

De Hoge Venen is een van de mooiste natuurgebieden van Wallonië in België. Het hele jaar door kun je hier prachtige wandelingen maken. Maar het allermooist is dat als er net verse sneeuw gevallen is. Dan verandert de H...

Winter26.01.2023

Zo mooi is een winterwandeling door de Hoge Venen in België

El Caminito del Rey: de gevaarlijkste wandelroute ter wereld

Wat zou jij doen als je gevraagd wordt om één van de gevaarlijkste wandelroutes ter wereld te lopen en deze vast te leggen met een 360° camera? Ik hoefde niet lang te twijfelen, want de Caminito del Rey wandelroute (o...

Natuur02.01.2023

El Caminito del Rey: de gevaarlijkste wandelroute ter wereld

Vastgelegd met een 360° camera